Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 dolog, amiről nem tudtad, hogy a fagyasztóban is tárolhatod őket

A mélyhűtődet sokkal több dolog tárolására használhatod, mint azt valaha is gondoltad. A klasszikus hús, zöldség, gyümölcs és ételtároláson ezeket a dolgokat tedd még bele!

A mélyhűtődet sokkal több dolog tárolására használhatod, mint azt valaha is gondoltad. A klasszikus hús, zöldség, gyümölcs és ételtároláson kívül a Stay at home Mum tippje alapján, ezeket a dolgokat tedd még bele!

  1. Tartós elem

A tartós elemek élettartamát nagyban növeli a mélyhűtött állapot. Az alkaline elemek élettartamát legalábbis biztosan.

  1. Titkos borítéknyitás

Nagymamáink régi jól bevált trükkje a fagyasztós borítéknyitás bizony működik. Levéltitkok kifürkészése, titkolt szerelmek napvilágra kerülése és még ki tudja mi minden lepleződött már le ennek a trükknek köszönhetően. Hogyan alkalmazd? Tedd a titkosan kinyitni kívánt borítékot egy műanyag pattintós végű zacskóba, majd 1-2 órára dobd be a fagyasztóba. Vedd ki és nyisd ki nyom nélkül a borítékot. Ha az elérte a szobahőmérsékletet, újranedvesítve észrevétlenül visszazárhatod.

  1. Rakoncátlan frissentartó fólia

Mindannyian ismerjük azt az idegesítő helyzetet, amikor a folpack önmagához ragad letépéskor ahelyett, hogy mondjuk arra ragadna, amire mi szeretnénk. Ezeket a rakoncátlan fóliatekercseket megregulázhatjuk, ha betesszük őket egy kicsit a fagyasztóba. Önmagához nem, de minden máshoz azért ragadni fog. Mestercsel a javából!

  1. A gyertyák csonkig égnek, de legalább lassan

Elképzelhetetlen számodra az őszi-téli szezon gyertyázás nélkül? Nekünk is! Éppen ezért szoktuk a gyertyákat használat előtt egy nappal betenni a fagyasztóba, mert így lassabban égnek majd le.

  1. Haldokló merevlemezek megmentése

Nem biztos, hogy beválik a trükk, de egy próbát megér, főként ha aggódsz a merevlemezen tárolt adataid miatt. Tedd a lelkét kilehellni készülő merevlemezt 24 órára a fagyasztóba, és utána próbálkozz az adatok mentésével. Jó esély van rá, hogy az adatmentés idejére újjáéled.

  1. Farmertisztítás

Ha félted az új farmernadrágodat a hagyományos mosástól, de érzed már rajta, hogy nem a legfrissebb, tedd be egy vászonzsákba csomagolva a fagyasztóba egy éjszakára. A hideg megöli a szagokat okozó baktériumokat.

  1. Nejlonharisnya

A nők legrettegettebb rémálma a nejlonharisnya kiszakadása. Főleg ha egy újról van szó. Kerüld el az ilyen kellemetlenségeket: nedvesítsd be a nejlonharisnyát, tedd 12 órára a fagyasztóba, és hordd kedvedre. A fagyasztónak köszönhetően meghosszabbíthatod így a harisnyanadrágod életét. 

  1. Virág- és más magok tárolása

Szüreteld le a kertben a magokat, szárítsd ki őket, és tedd őket a fagyasztóba, ha éppen nem megfelelő az idő az elültetésükhöz.

  1. Frissítsd fel a cipőidet

A fagyasztós szagelűzős trükk nem csak a farmer, hanem a cipők esetében is beválik. Tedd a kicsit szagos cipőket egy zacskóba, majd mehetnek is 24 órára a fagyóba. A kellemetlen szagokat okozó bacik nem bírják a hideget.

  1.  Rúzs

Akkor lehet a legtökéletesebben bánni egy rúzzsal, ha éppen megfelelő az állaga. Tedd be ezt is a fagyasztóba, majd pedig vedd ki, ha elnyerte legtökéletesebb hőmérsékletét.

Ezeket olvastad már? 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!