Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 félperces konyhai trükk, amitől sokkal finomabbak lesznek az ételeid

Konyhai trükkökből sosem elég, ezek a gyors tippek garantáltan ízletesebbé teszik az ételeket, legyen szó akár sós, akár édes fogásokról. 

Hogyan lehet maradékokból is isteni alaplevet készíteni? Hogyan tároljuk a gyömbért, hogy sokáig elálljon, és még könnyebben vágható is legyen? Mi az az univerzális alapanyag, ami minden süteményt feldob egy kicsit? Ha te is bevetnél néhány egyszerű, de nagyszerű trükköt, jó helyen jársz, ezeket a megoldásokat tényleg érdemes kipróbálni! 

1. Szójaszósz + vaj = Még különlegesebb ízek! 

Ezzel az egyszerű kombinációval rengeteg sós ételt fel lehet dobni, akár már a filmezéshez készített pattogatott kukoricától kezdve a tésztás/rizses ételekig. A Reddit egyik felhasználója szerint a mix különösen jól passzol gombás ételekhez. 

2. Brokkoli és karfiol vágása

Ezt a két zöldséget érdemes megfordítani azelőtt, hogy felvágjuk, és inkább a szártól elkezdeni a metszést. Így kevésbé szóródnak szét a karfiol és a brokkoli „virágos” részei, és az aprítás is könnyebb lesz.

3. Gyömbér tárolása 

A gyömbérnek a fagyasztóban a helye! Hogy miért? Mert így sokáig tárolható, könnyebben vágható, ízéből és hatékonyságából pedig szinte semmit sem veszít! 

4. Narancslé a sütibe

A tökös, banános, esetleg áfonyás sütemények tésztájába érdemes keverni egy kevés (2-3 kanálnyi) 100%-os narancslevet, így a sütemények még ízletesebbek lesznek. 

5. Felpöndörödő sütőpapír

A tekercsben árult sütőpapírt sehogy sem tudod kiegyenesíteni? Gyűrd össze, majd simítsd ki, máris sokkal könnyebb lesz behelyezni a tepsibe. 

6. Főzd össze a fagyasztott zöldségeket a tésztával!

Furcsán hangozhat, pedig teljesen logikus: a tésztafőzés második felénél dobd bele a kisebb, felszeletelt zöldségeket a vízbe. A keményítős víz jól átfőzi és ízletessé teszi a zöldségeket is, így pedig még könnyebben készíthető el valamilyen laktató tésztás-zöldséges egytálétel. 

7. Használj krumplinyomót húspuhításhoz!

Kicsit nagyobb rányomással pont olyan hatásos, mint a klopfoló. Könnyítsd meg a dolgod házi paradicsomszósz készítésénél is, és használd a nyomót a paradicsomok pürésítéséhez! 

8. Ne dobd ki a zöldségmaradékot! 

Ha zöldségpucolásnál minden felhasznált alapanyagot jól megmosol, a héjak és a levágott maradékok is aranyat érhetnek. Nevezz ki egy dobozt vagy zacskót nyesedéktartónak. Ebbe a tárolóba folyamatosan gyűjtheted, amit levágtál, elrakhatod a fagyasztóba, majd ha már összegyűlt elég zöldségvég, kifőzheted őket alaplének. A leszűrt lé tökéletes lehet főzővíz helyett rizs, lencse, bulgur vagy quinoa készítéséhez, mártásokhoz, levesekhez is.

9. Sütit sütsz? Elő az olajjal!

Az adagolókanalakat süteménykészítésnél érdemes egy kis olajban megforgatni, így a nyers massza nem fog rátapadni a kanálra, te pedig nem veszítesz annyit az értékes tésztából. 

10. Ropogósabb sült krumplira vágysz? 

Áztasd a felvágott, még nyers krumplit jéghideg vízbe! Nem kell órákig áztatni, elég csupán néhány perc. Csepegtesd le a krumplit, mielőtt olajra rakod (így lekerül róla a felesleges keményítő is), majd egy kicsit szárítsd is meg a kockákat egy konyhai törlőkendő segítségével. 

Ez is érdekelhet:

via Buzzfeed

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!