Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 gusztustalan, de legális kajaszennyeződés

Rágcsálószőr és -ürülék, pete és kukac, homok és cigarettacsikk. Egy bizonyos határértékig mind legálisak.

Nálunk is követhetitek az egyre aktívabb NÉBIH „kommandó” tevékenységét, engem személy szerint nagyon megdöbbentenek azok a felvételek, amelyek a különféle üzemekben tapasztalható elképesztő higiéniai állapotokat mutatják be.

Elég durva a hazai helyzet is. Nézd meg ezt a videót!:

Gyomorforgató videó egy brutális állatfeldolgozóról

Az élelmiszerek gyártóinak nagyon sok követelménynek kell megfelelniük, hogy a boltok polcaira élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelő termékek kerüljenek. Az Egyesült Államokban az FDA (U.S. Food and Drug Administration) azt is meghatározza, hogy a természetes (és a kevésbé természetes, mint például a cigarettacsikk) szennyezőanyagok maximum milyen mértékben lehetnek az élelmiszerekben.

Ha azok közé tartozol, akiket nem hat meg, hogy néha egy-egy kukacos cseresznye is lecsúszik, akkor nyugodtan olvass tovább – mindenki másnak garantált a mai napra a csökkentett energiatartalmú táplálkozás.

1. Szőr

Kezdjük mindjárt egy kis édességgel: 100 gramm csokiban a rágcsáló szőrszálak száma nem érheti el a három darabot.

2. Tetű

A brokkoli egy szuperzöldség, de a bogarak és levéltetvek is kedvelik, 100 gramm fagyasztott brokkoliban maximum 60 darab engedélyezett belőlük.

3. Ürülék

A pattogatott kukorica kedvelői is lehet, hogy most elbizonytalanodnak, adagonként egy rágcsálóürülék szemcse még belefér.

4. Pete

Aranymazsolába a gyümölcslégy petéiből is kerülhet, de nem több, mint 35 darab a 225 grammos zacskóba.

5. Kukac

A konzerv gombáról sem sokan hiszik, hogy más is úszkálhat a lében gombán kívül, de az FDA szerint 20 darab bármilyen méretű kukac 100 gramm konzervben még nem veszélyezteti az amerikaiak egészségét.

6. Légypete

A gyümölcslegyek nem csak a mazsoláért vannak oda, a paradicsomot is szeretik, a petéiket is belerakják, de azért az FDA-nak is van némi beleszólása: 100 gramm paradicsompürében 15 petét engedélyez, de ráadásul jöhet még egy kukac.

7. Homok

Sok amerikai háztartásból nem hiányozhat a földimogyoróvaj, amiből van teljesen krémes, és darabosabb, ropogósabb is. Ez utóbbi nem biztos, hogy csak a kisebb darabokban hagyott mogyorónak köszönhető, mivel 100 gramm mogyoróvajban 25 mg homok még elfogadható mennyiség. A vegetáriánusok sincsenek biztonságban, 450 grammos adagban 136 darab rovarmaradvány még belefér. Szöcskelábat valaki?

8. Csikk

A fűszereket a bogarak is szeretik. Nem csak táplálkoznak belőlük, de néha egy-egy testrészüket is benne felejtik például a kakukkfűben. Füstös íz? A borsban némi cigarettacsikk maradvány is megengedett.

9. Fej

Fügekrémet nem valószínű, hogy sokan esznek nagy mennyiségben, de jó ha tudjuk, hogy 100 grammban a rovarfejek száma nem érheti el a 13 darabot.

10. Levéltetű

És ha ezek után valaki megszomjazna: 10 gramm sörben levéltetűből az elfogadható mennyiség 2500 darab alatt van.

via Prevention.com

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pik-pak
pik-pak Mon, 2016-02-08 17:24

Egy megjegyzés az elején említett NÉBIH-kommandóhoz: a videóikon és reklámjaikon felbuzdulva ősszel írtam nekik egy e-mailt, mert felbőszített egy natúr joghurt, amiből másfél hónap alatt 4x kellett kidobjak idő előtt bontatlanul megromlott, nagy dobozokat (esetenként 2-4 db 450g-os dobozt!). Másnap vissza is írtak, elkértek még egy infót a dobozról, majd nem telt el egy hónap, és már értesítettek, hogy kivizsgálták az üzemet, tényleg volt valami szelephiba, a gyártó tudott róla (!), azóta kijavították, köszönik a jelzést.
Egészen meghatott, hogy ilyen gördülékenyen és gyorsan védik a népet. Szóval én bíztatok mindenkit, aki ilyesmi csúfsággal találkozik, hogy jelentse nekik!

(A joghurtot árusító üzletláncot is megkerestem, ők csak annyit írtak, hogy legközelebb vigyem vissza a blokkal együtt. Nyilván megvan minden élelmiszer-vásárlásról a blokkom, és nyilván kibontott buggyant joghurtokkal fogom beutazni a várost... Azóta nem láttam ezt a fajta - sajátmárkás - joghurtot.)

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2016-02-07 10:01

Egy barátom tanult szakmája az állatcsontok meghatározása. Ő mesélte, hogy egyszer egy magyar konzervgyár rakott káposztáját eszegetve talált egy csontos húsdarabot. Leszopogatta, majd rámeredt a kezében lévő csontra: patkánycsont volt - mondom, ez a szakmája, felismeri. Nosza, írt egy levelet a konzervgyárnak, akik kimagyarázták a dolgot, hogy a magyar szabvány szerint a káposztában x százalék nutriahús (!!) is lehet és biztosan ennek a csontját találta meg. A barátom - nemzetközi szaktekintély egyébként - hozzátette, hogy kétségtelen, a patkány és a nutria nagyon hasonló csontozatú, de amit ő talált, az bizony patkány volt.
De ha nem is az volt, hogyan tehetnek bele - engedéllyel! - nutriát, amit aztán sertéshúsként jól ránk sóznak?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2016-02-06 22:32

Köszönöm az infót, ezután csak friss zöldséget és gyümölcsöt vásárolok majd. A permetezőszerektől így sem menekültünk meg, még organikus termékekkel sem.
A patkány és egérszőr és a peték és kukacok után meg se kottyan majd ;-)