Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 házi KARCmentesítő trükk a FA bútoraidhoz

Ha odáig vagy a fa bútorokért, és szeretnéd, ha gyönyörűek maradnának hosszú évekig, akkor figyelj, mert pár meglepő házi trükköt mutatunk karcmentesítésre.

Így tüntesd el a karcokat és kisebb sérüléseket meglepő házi szerekkel...olyanokkal, amik egy szimpla háztartásban tuti megtalálhatók, és sose gondoltad volna, hogy erre IS jók.

Egy szupercuki infografika nyújtott nekünk segítséget, ezt itt találhatod!

Ez is érdekelhet:

10+2 dolog, amit soha nem tisztítasz ki, pedig már nagyon mocskos

1. Citromlé

Kisebb karcnál, sérülésnél keverj össze egy rész növényi olajat (mondjuk olívát, napraforgót) egy rész citromlével, bőven önts belőle egy gézlapra, ezután pedig a karc irányában dörzsöld az érintette területre!

2. Dióbél

Vedd egy dió/mandula/pekándió belsejét, és a karc irányában erősen dörzsöld be a fába, szupertermészetes megoldás!

3. Fekete tea

Márts 2-3 percre egy feketetea-filtert pár evőkanálnyi forró vízbe, és egy vattapamacs segítségével dörzsöld a karcba, a maradék teát pedig itasd fel. Amíg nem lesz megfelelően sötét a sérülés, addig ismételheted a folyamatot.

4. Szemöldökceruza

Gyors és ügyes megoldás lehet – átmenetileg is – , ha egy, a fa színéhez illő szemöldökceruzával színezed be a karcot.

5. Zsírkréta

Ugyanez a karcszínező módszer zsírkrétával is működik – az asztalra kerülő esetleges  zsírréteg pedig letörölhető általános tisztítószerrel.

6. Kávézacc

Ha sötétíteni akarsz egy sérülést a fa felületén, tegyél kevés kávézaccot egy fülpiszkáló végére, és alkalmazd a karcoláson – várj pár órát, mielőtt még egy kört futnál, mert idő, míg hat, és kialakul a végleges szín.

7. Jód

Jódtinktúrát is alkalmazhatsz színezéshez: vigyél fel egy keveset a sérülésre egy vékony ecsettel, majd várj, amíg megszárad, és eléri a végső árnyalatot. Ha túl sötétnek találod a világos fa színéhez a jódot, utóbbit világosíthatod denaturált szesszel.

8. Filctoll

Alkoholos filccel is működhet – találd meg a megfelelő színt egy papírírószerboltban!

9. Olajfesték

Szerezz be egy picit sötétebb olajfestéket, mint a kívánt szín a fa felületén, és pingáld a karcolásra.

10. Cipőkrém

Használhatod a folyósabb vagy a paszta állagút is, a lényeg, hogy kenj belőle egy keveset a megfelelő színben a karcra, voilá!

Ezeket is nézd meg:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!