Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 lasagne, aminek ne is próbálj ellenállni

A lasagne az egyik legnépszerűbb receptkategória nálunk - mi is imádjuk, mutatunk néhány tippet, amivel házilag is a legjobbat főzheted! 

A lasagne mára igazi nemzetközi karriert befutott étel, amit Amerikától Magyarországig előszeretettel főznek – ti is imádjátok a lasagne recepteket, ezért most összegyűjtöttünk nektek néhány tippet a tökéletes verzió elkészítéséhez, és kicsit utánanéztünk ennek az isteni szaftos, olvadós étel eredetének. Ahány ház, annyiféleképpen készítitek, de azért pár általános tanácsot érdemes megfogadni!

Akárcsak a pizza, a lasagne is a középkori Nápolyban született meg először, egy XIV. századi szakácskönyvben jegyezték le a mai lasagne-ra még csak kevéssé hasonlító, erjesztett, lapos tészta receptjét, amit jól megküldtek fűszerekkel és sajtokkal, és így fogyasztották. A Lasagne el forno hamarosan a legelterjedtebb lasagne lett Olaszországban, jó sűrű raguval, besamellel, az Emilia-Romagna régió büszkeségének számít. Az ország egyéb részein a lasagne bivalymozzarellával, ricottával, szószokkal, zöldségekkel, marha- vagy sertéshússal készül, a különböző változatoknak se szeri, se száma.

Nézzünk néhány tippet hozzá! 

Receptajánló:

  • Klasszikus tészta: úgy készül, hogy nem forralod, csak forró vízben áztatod a tésztalapokat, így megkapva a tökéletes textúrát. 
  • Bolognai szósz: a szósz, a szósz, az isteni szósz! Annyira megéri az extra időt, mert egy jó sűrű bolognai a lasagne lelke lesz – menjen bele a sárgarépa, zeller, rengeteg hagyma, főzd lassú tűzön sokáig az előre lepirított marha/sertés darált hússal együtt, hogy elpárologjon belőle a nedvesség, és csak a krémes, mennyei paradicsomos ragu maradjon a fazékban. 

Receptajánló:

   

 

 

 

  • Marhahús/sertés darált hús + kolbász: rakj bele mindkettőt (a kétféle darált húst akár vegyesen is), olyan kombináció ez, amit semmi mással nem helyettesíthetsz.
  • Ízek együtt: a friss bazsalikom, fokhagyma, ricotta parmezánnal, az egyes elemeket se felejtsd jól megfűszerezni! 

Receptajánló:

  • Krémes ricotta: ahelyett, hogy csak ricottát használnál magában, keverd össze zsíros tejföllel, hogy kenhető, krémes állagot kapj!

Ezeket is nézd meg:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!