Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 ok, amiért jól jön egy kis- vagy nagytesó a háznál

Bár a tesók között nem ritkák a konfliktusok, azért vannak előnyei is annak, ha van egy testvéred. Íme 5 példa a nagytesó, és 5 a kistesó szemszögéből!

Anyukaként (és nővérként is) jó hosszú listát tudnék írni arról, hogy milyen jó, ha több gyerek van a családban! Van kivel játszani, veszekedni, összefogni, megosztani, kitalálni, eltitkolni, és még sorolhatnám… Mert a tesó mindig kéznél van, és bár konfliktusokkal teli vele az élet, sokszor igen hasznos a létezése. Íme néhány példa:

5 helyzet, amikor jól jársz, hogy van egy nagytesód:

  • Amikor vissza kell szerezni a homokozólapátodat a játszótéren. Vagy szerezni kell egyet, hogy befejezhesd a homokváradat.
  • Amikor rá hivatkozva tovább maradhatsz fent este. Ha ő nem lenne, esélyed se lenne még egy órácskát kikönyörögni!
  • Amikor olyasmit örökölsz tőle, amit amúgy csak idősebb gyerekeknek szoktak megvenni. Mindig a kisebbik gyereknek van például korábban mobiltelefonja vagy saját tabletje…
  • Amikor olyan filmet nézhetsz meg, amit ő a te korodban még nem. Olyan meggyőzően tudják bizonygatni a nagyok, hogy semmi félelmetes nincs benne, és ők is simán megnézték volna kisebb korukban is, csak a szülők túlparázták a dolgot…
  • Amikor egyedül még nem mernél valamit megcsinálni, anyavál viszont már ciki, a tesóval meg menő! Például együtt lecsúszni a kanyargós vízi csúszdán. Vagy felülni az óriáskerékre.

5 helyzet, amikor jól jársz, hogy van egy kistesód:

  • Amikor már ciki lenne azzal a játékkal játszani, de rá hivatkozva megteheted. Neked az már dedós, tudjuk, és tényleg csak a kicsi kedvéért játszol vele. Hogy is feltételezhettük, hogy nem!
  • Amikor te is kapsz ajándékot a kistesód szülinapján.  Amíg ő nem született meg, csak egyszer volt szülinapod évente, most meg olyan, mintha két szülinapod lenne.
  • Amikor olyan finom püréket kap, és te is végre újra ehetsz a kedvenc bébipapidból. Persze csak azért, hogy a kistesód is kedvet kapjon hozzá. Csak szívességet teszel, példát mutatsz!
  • Amikor gálánsan neki ajándékozhatod a megunt játékodat, és újat kérhetsz helyette. Semmi kétség, hogy csakis a testvéri szeretet és a jószándék vezet…
  • Amikor te is megijedsz, de ő jobban – és ettől mindjárt sokkal nagyobbnak és erősebbnek érzed magadat nála. Még nyugtatgatod is, hiszen te egyáltalán nem félsz a sötétben és a boszorkányokról és gonosz manókról is tudod, hogy nem is léteznek!

...és ezeket láttad?

Hasonló cikkek a témában: facebook/anyaszoba

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!