Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 tojásfestő trükk, amit imádni fognak a gyerekeid

A gyerekek általában két dolgot szeretnek csinálni húsvétkor: csokitojásokat kapni, és igazi tojásokat festeni. Utóbbihoz mutatunk néhány egyszerű, de mutatós megoldást!

A húsvéti tojásfestés a mi családunkban mindig is fontos szerepet kapott: állandóan az volt a téma, kinek, milyen tojást festünk, és ki használja fel a legmenőbb matricákat. 

Bár mostanában egyre kevesebb helyen látható, hogy a lányok festett tojást adnak locsolóiknak, ez is egy olyan hagyomány, ami évről-évre kimegy, majd újra visszajön a divatba. 

A húsvéti tojást számtalan módon lehet díszíteni, hiszen szinte minden festék, ragasztó és dekorációs anyag megmarad rajta, kifújással és némi óvatossággal pedig akár még unokáink is megcsodálhatják életünk legszebb húsvéti díszeit. 

Az igazán különleges tojások sem feltétlenül igényelnek kivételes kézügyességet, a legtöbb dekorációs megoldást még a legkisebbek is elkészíthetik, csupán néhány újságpapírra, papír törlőkendőre és persze egy kis figyelemre lesz szükség a következő tojások elkészítéséhez. 

Érdemes kifújni a tojás belsejét? Mindenképpen.

Mi tavaly különböző eszközökkel próbáltuk a legesztétikusabban elvégezni ezt a kívülről nagyon viccesnek tűnő folyamatot:

Ha készen vagyunk a fújással, érdemes elővenni egy-egy hurkapálcát, amire lehetőség szerint húzzuk fel a tojásunkat az egyszerűbb festés és szárítás érdekében.

Mielőtt még a különböző technikákat megnéznénk, érdemes végigvenni, melyek azok a természetes színezékek, amelyekkel szebbnél-szebb színes tojásokat készíthetünk magunknak.

Ezeket a gyönyörű színeket a legtöbb esetben forrásban lévő vízben lehet előhívni, a különböző színek erősségét ecet használatával befolyásolhatod.

1. Bogyók és ragasztó

Az elkészítési folyamat rendkívül egyszerű: a tojást egy rossz ecset segítségével kenjük le vastagon folyékony ragasztóval, majd egy használaton kívüli dobozba öntsük bele a cukorból készült dekor gyöngyöt, amelyben meghempergethetjük a tojásunkat. Hagyjuk a tojást egy óráig száradni. 

2. Körömlakk

Sok olyan kislány van, aki szinte könyörög az anyukájának azért, hogy kifesthesse a körmét igazi, felnőtt lakkokkal. Húsvétkor talán érdemes ennek a kérésnek eleget tenni, néhány csepp körömlakkot pedig akár tojásfestésre is felhasználhatunk: egy kis tál vízbe cseppentsünk egy kis körömlakkot, keverjük el és mártsuk bele a tojás felét vagy egészét. A végeredmény egy egészen egyedi mintázatú, márványos tojás lesz, amit érdemes legalább egy óráig száradni hagyni. 

3. Csillogás

Ehhez az egyszerű és csillogó tojáshoz csupán csillámpor és folyékony ragasztó szükséges, a porban való hempergetés után érdemes a tojást némi hajlakkal fixálni (így kevésbé szóródik szét a csillámpor). 

4. Csibék

Ugye milyen aranyosak? Ez a díszítés egyáltalán nem bonyolult feladat, a festék megszáradása után vágjunk papírból apró négyzeteket, amelyeket átlósan félbehajtva kis csőrként ragaszthatunk a tojásokra. 

5. Tejszínhabos tojás

Ezek a gyönyörű, kicsit talán felnőttes tojások nagyon játékos és egyszerű módon elkészíthetőek, csupán egy tál tejszínhabra és ételfestékekre lesz szükségünk. Egy tál tejszínhabba cseppentsünk különböző színű ételfestékeket, egy fogtisztító pálcika segítségével keverjük meg a habot. Forgassuk meg a színes habban a tojást, majd rakjuk félre a krémes tojást legalább 30 percre. Egy törlőkendővel töröljük le a habot, és máris készen van gyönyörű és különleges pasztellszínű tojásunk!

6. Mozaikok

Egy kicsit pepecselősebb tojás következik: egy mozaikos tojáshoz legalább két tojást kell felhasználnunk, az egyiket pedig először meg kell főznünk. Érdemes a főzés után, de még a feltörés előtt lefesteni a tojást az általunk választott színnel, száradás közben az üres tojásunkat is lefesthetjük fehér, vagy bármilyen más színnel. A főtt tojásról távolítsuk el a héjat, az apró darabokat pedig fogtisztító pálcika segítségével ragasszuk fel az egyben maradt tojásra. 

Mit csináljunk a megmaradt tojásból?

7. Emojik

Egyszerű, és mindenki imádni fogja őket. A sárgára festett tojásokra rajzoljuk fel a fejeket vastag, alkoholos filccel. 

8. Tetovált tojások

Tudtad, hogy tojásra is lehet tetováltatni? A tetoválást a bőrre való felhelyezéshez hasonlóan vizes szivaccsal érdemes felvinni. 

9. Batikolás

Egyszerű és kicsit maszatolós, amit különösen szeretnek a gyerekek. Vegyetek elő filctollakat és színezzétek be mindenféle színnel a tojást. Egy kis száradási idő után érdemes gumikesztyűt húzni és körömlakklemosós vattával áttörölgetni a tojásokat. A végeredmény igencsak látványos lesz!

10. Nyuszitojások

Fehér festék, rózsaszínfesték, tűfilc és egy kis filcanyag. Egy vékony ecsettel egészen egyszerűen megfesthetjük a nyúl fülét és tappancsát, egy fekete tűfilc segítségével pedig bármilyen arcot varázsolhatunk tojásunkra (amit érdemes fehérrel lefesteni).

EZ IS ÉRDEKELHET:

via goodhousekeeping, housebeautiful

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!