Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10+2 dolog, amit soha nem tisztítasz ki, pedig már nagyon mocskos

Közeledik a tavaszi nagytakarítás ideje, ilyenkor pedig mindannyian szeretnénk körültekintően kitakarítani otthonunkat. Íme 10 dolog, amit biztosan elfelejtesz kitisztítani. 

A tavaszi nagytakarítás az egyik legfárasztóbb és egyben legfelemelőbb tevékenység, amelyet márciusban elvégezhetsz, ilyenkor ugyanis a lakás minden apró sarkát és szegletét célkeresztbe vesszük, és portörlővel, porszívóval, felmosóval, valamint tisztítószerekkel pusztítjuk el a tél során felhalmozódott piszkot. 

Igen ám, de ebben a nagy munkában hajlamosak vagyunk megfeledkezni néhány olyan apró tárgyról, amelyek ugyanúgy, ha nem még jobban tisztításra szorulnak, mint a bútorok vagy a padló. 

Kezdjük ezzel! – Ez a 7 dolgod a legmocskosabb!

Ha valamelyik hétvégén rávennéd magad a nagytakarításra vedd elő ezt a listát, és csekkold le, kellőképpen tiszta-e a következő 10 cuccod!

1. Hajkefe

Gondolj csak bele, mennyi kosz telepszik meg a hajadban néhány nap leforgása alatt. Fésűben és hajkefében egyaránt könnyen felgyülemlik a piszok, amelyet könnyen eltávolíthatsz egy alkoholos vattával vagy egy alapos samponos átmosással. 

2. Telefonok

Legyen szó házi vagy mobil készülékekről, időnként a telefont is érdemes kitisztítani, az elektronikákkal azonban óvatosan kell bánni: semmiképpen se fújj semmilyen tisztítószert a készülékekre, itt szintén elég lesz egy egyszerű alkoholos vatta, amivel áttörölheted mobileszközeid mikrofon és hangszóró közeli részeit. 

3. Zuhanyfüggöny

A vizes és nyirkos közegben álló zuhanyfüggönyök is megérdemlik a törődést, a függönyt könnyen áttörölheted ecetes szivaccsal, amely fertőtleníti a műanyag felületet. 

4. Távirányító

Légy magadhoz őszinte: hányszor fogtad már meg koszos vagy éppen zsíros kézzel a távirányítót? A telefonokhoz hasonlóan itt sem szabad direkt tisztítószert alkalmaznod, egy alkoholos törlőkendő vagy vatta segítségével könnyen kiűzheted a koszt a kapcsoló gombjai közül. 

5. Mosdó/kád dugója és a lefolyók

Valószínűleg ezen a két helyen tanyázhat a legtöbb baktérium, érdemes tehát ezeket a helyeket is alaposan kitisztítani. A dugókhoz használj fertőtlenítőt, a lefolyókból pedig távolítsd el egy nagyobb csipesszel vagy csavarhúzóval a beragadt hajszálakat. Végy  szódabikarbónát és ecetet, és öblítsd ki alaposan a lefolyót bő vizes tisztítással.

6. Bevásárlószatyrok

Csak remélni tudjuk, hogy már te is vászonszatyorral vagy újrahasznosítható szatyrokkal vásárolsz be a boltban, táskáidat azonban érdemes legalább havonta kimosnod mosógépben, vagy kézi megoldással. 

7. Lábtörlők

A lábtörlő kitisztítása nem bonyolult, ám annál nagyobb erőt igénylő feladat. A lábtörlő alapos kirázása után végy elő egy erős sörtéjű kefét, és keféld át vele az anyagot. Ezután jöhet a szappanos víz, amellyel még egy jó alapos kefélés szükséges a tiszta lábtörlő eléréséhez. 

8. Konyhai csepegtető

A csepegtetőről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig az valószínűleg sokszor áll koszos vízben. Ezt az eszközt is érdemes havonta legalább egyszer jól átmosni tisztítószerrel, elkerülve ezzel a penészesedést/rozsdásodást.

9. Minden, amit a fürdőszobában használsz

Habkő, hátkefe, fürdőszivacs és gumikacsa, ezekben a fürdőkellékekben mind előszeretettel telepszenek meg a baktériumok és a penész, érdemes hát ezeket is legalább havonta kitisztítani. Bőrbarát megoldás az ecet, ezzel érdemes minél alaposabban átsikálni a vízben ázó tárgyakat. 

10. Kontrollerek 

A videojátékok szerelmeseinek: a távirányítóhoz hasonlóan ezt is érdemes havonta legalább egyszer áttörölni egy nedves fertőtlenítőkendővel. 

+1. Bankkártyák, igazolványok

A pénztárcádban található műanyag kártyák és papírok a rendszeres használat során úgy lesznek koszosak, hogy te azt nem is veszed észre feltétlenül.  Végy egy kissé nedves törülközőt és elsőként töröld át vele a kártyáidat, a mágnescsíkos bankkártyákat pedig tisztítsd át egy egyszerű radírral.

+2. Kormány

Bár az autó nem feltétlenül otthonunkban található, a gyakori használat miatt a kormány kereke is igazi baktériumteleppé válhat, így főleg az influenzaszezon után ezt is érdemes alaposan letisztítani egy nedves fertőtlenítő kendővel.

EZ IS ÉRDEKELHET:

via: buzzfeed, apartmenttherapy; címlap: 20th Century Fox

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cimpaci
Cimpaci Mon, 2019-03-18 10:35

Megint egy semmire se jó külföldi weboldalról átmásolt gagyi cikk. Egy normális háztartásban egy normális ember ezeket általában rendszeresen tisztítja.