Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

11 palacsintarecept, amit ezen a nyáron ki kell próbálnod

Egy igazi összekovácsoló édesség a palacsinta, mert még nem nagyon találkoztam olyan emberrel, aki nem kapta fel azonnal a fejét, ha palacsintasütésre terelődött a szó.

A palacsintát valamilyen formában, töltelékkel mindenki szereti, hiszen az íze semleges, az állaga viszont mennyei, ha jól készítjük. Természetesen elsőre, másodszorra előfordul, hogy elrontjuk, mire kitapasztaljuk  az optimális arányokat, sütési időt, de ha egyszer ráérzel, onnantól gyerekjáték lesz a palacsintasütés.

Fontos, hogy még folyós, de azért már sűrűbb tésztát keverj ki, megfelelő arányban adagolva a tejet és a szódát. Általánosságban elmondható, hogy másfélszer annyi tej fog kelleni a liszthez, de ez alternatív liszteknél máshogy is alakulhat. Mindig szénsavas vizet használj, ezt nem lehet megúszni, mert a palacsinta állagát ez fogja könnyűvé, buborékossá tenni!

A rakott palacsintánál érvényes, hogy a legfőbb hozzávaló a türelem, az amerikai palacsintának pedig sütőpor nélkül nem érdemes nekiállni.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!