Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

12 dolog, ami biztosan megváltozik az életedben az anyasággal

Amint megtudtad, hogy babát vársz, elkezdődött a felkészülés. Egy könyv a szülésről, egy a babagondozásról...aztán rájössz, hogy könyvekből erre nem lehet felkészülni!

Ha most gömbölyödő pocakkal olvasod az alábbi sorokat, biztosan legyintesz majd: „ÓÓÓ, velem ez nem történhet meg… Én másképp fogom csinálni!”. Ha viszont néhány éve már úgy szólít a gyerekorvos, a védőnő vagy a bölcsis gondozó néni, hogy „anyuka”, akkor mosolyogva nyugtázod: „Hát igen! Viccesen hangzik, de valóban igaz. Az élet vele egészen más…”

Lássuk hát, mik azok a dolgok, amik biztosan megváltoznak az életedben az anyasággal, és amikre nem biztos, hogy felkészültél!

1. A szótáradban a „pihenés” címszó alatt felsorolt tevékenységek teljesen kicserélődnek.

Eddig mi jutott eszedbe erről a szóról? A hétvégi lustálkodás, egy tengerparti nyaralás, vagy egy kis dumaparti a barátnőkkel a kedvenc cukrászdádban. Mostantól a pihenés egész mást jelent. Na és persze más mércével mérünk. Amíg korábban a Kanári szigetek volt a vágyálom kategória, most egy mozi vagy egy óra a fodrásznál jelenti majd ugyanezt!

2. Többet fogsz táncolni és énekelni, mint valaha!

Dalra fakadsz a fürdetésnél vagy főzés közben, a pelenkákat pedig tánclépésben viszed ki a szemetesbe. Az altatásról nem is beszélve… Készülj fel, hogy egy csillogó szempár kedvéért akár több ezerszer is elénekled majd a Micimackót… És ez még mind semmi! Képes leszel dalokat átírni, vagy akár új dalokat szerezni, csak hogy belefoglalhasd a Te kis drágaságod nevét!

3. Átértékeled a külsődet! A picin viszontlátva még azok a fura gödröcskék is olyan gyönyörűnek tűnnek…

Nem vagy teljesen elégedett a külsőddel? Mindig is zavartak azok a kis gödröcskék az arcodon? Vagy a szemed, az orrod, a füled az, amivel sosem tudtál igazán megbékélni? Amint viszontlátod a „nemszeretem” vonásokat azon az édes, tündéri babaarcon, máris különlegesnek érzed őket! Hogy mire képesek ezek a fránya gének?!

4. Átértékeled a gyerekkorodat, más szemmel nézel a szüleidre!

Amíg nem voltál anyuka, nem értetted miért gondolnak mindent másképpen, mint Te. Az a sok felesleges aggódás, azok a régimódi elvek… Sokszor nehéz volt elfogadni, nehéz volt alkalmazkodni. Most látod csak igazán, milyen nehéz utat jártak Veled végig a szüleid. Mennyi áldozatot hoztak Érted. Egy-egy nehéz nap után már az első években is hálával gondolsz rájuk, pedig mi minden vár még Rád, amíg egyszer Te is nagymama leszel!

5. „Ez nem az én stílusom…” Jobb, ha elfelejted a régi elvárásaidat!

Eddig egy sportos kiskocsival száguldoztál végig a városon? Megesküdtél rá, hogy soha, de soha nem veszel olyan kockaforma nagy csomagtartós izét? Szúrós tekintettel mentél el az utcán hisztiző kisgyerekek mellett? Megrökönyödve nézted, ahogy egyesek pironkodva pakolják vissza az áruház polcára a csemetéjük által elhordott játékokat? Na és amikor a kasszánál megrágott kiflicsücsköt meg kibontott gyümölcslét blokkoltatnak le a pénztárossal?! Persze Veled mindez nem történhet meg…vagy mégis?

6. Jelentősen átalakul a baráti köröd. Egyes kapcsolatok megváltoznak, mások megszakadnak, viszont újak is létrejönnek!

Hihetetlen! Az érettségi találkozón pont azzal az osztálytársnőddel beszélgettél a legtöbbet, akivel annak idején alig-alig álltál szóba… Pont ugyanúgy gondolkodik a családról, a gyereknevelésről, mint Te! Bezzeg az egykori elválaszthatatlan legeslegjobb barátnővel épphogy néhány szót tudsz váltani… Bár vannak az életedben „ősrégi”, kitartó kapcsolatok, az anyasággal sok új barátság is létrejön. És hogy, hogy nem, pont olyanokkal, akiknek hasonló korú gyermeke van, mint Neked…

7. Ha eddig nem voltál képes rá, hogy bohócot csinálj magadból, az Ő kedvéért majd biztosan megteszed!

Grimaszolni, furcsa hangon beszélni, úgy ugrálni, mint egy kisbéka? Vajon melyik szülő ne tenné meg azért, hogy jókedvre derítse a csemetéjét. Ha kell, akár az utcán is. Vagy a boltban. Nem számít, hogy mások mit gondolnak…

8. Úgy érzed majd magad, mint egy celeb, akit folyton riporterek hada vesz körül…

Különösen az első hónapokban! Csak úgy záporoznak rád a kérdések: „Jól megy a szoptatás? Mennyit hízik hetente? Megfordult már? Eszik már gyümölcsöt? Egyedül elalszik? Gügyög már?” Se vége se hossza a kérdésáradatnak, és persze a riporterek azonnal jó tanácsokkal is szolgálnak.

9. Végletes érzelmeket élsz át, soha nem tapasztalt mélységekkel és magasságokkal!

Emlékszel még azokra az időkre, amikor fülig szerelmes lettél a párodba? Amikor órákig ültetek kéz a kézben egymást bámulva? Na ez is valami olyasmi, csak százszor olyan intenzív! Az alvó babád arcát csodálni nem ér fel egyetlen szerelmes tekintettel sem… Úgy fogsz érte rajongani és aggódni is, mint még soha senkiért. És ez így van rendjén!

10. Te leszel a család középpontja! A kulcsfigura, aki irányít, aki mindenről tud, aki mindenre és mindenkire odafigyel.

Vitaminok, oltás, fejlesztő játékok. Kiegyensúlyozott táplálkozás, napirend, friss levegő. Programok a babával, programok kettesben. Ajándék a nagyszülőknek, családi nyaralás, bölcsőde-választás. Természetesen anya mindent elintéz. Anya megszervezi, anya megoldja, anya nem felejti el. Nincs is olyan szuper menedzser a világon, akinek több mindenre kell figyelnie egyszerre, mint egy anyukának!

11. A házi kedvencedre nehéz idők várnak.

Hiába igyekszel, nem tudsz majd ugyanannyit törődni a kutyáddal vagy más kedvenceddel, mint azelőtt. De ne aggódj! Bár az első időszak biztosan megviseli az állatot, egy-két év múlva olyan ajándékot kap cserébe, amiért hálás lesz majd: egy rajongó, mindenre nyitott játszótársat.

12. Nézd meg jól a nappalidat, mert hosszú évekig nem láthatod majd ilyennek…

Minden a helyén, exkluzív padlóváza, rend és jól megtervezett design? Ez csak a múlt! Jönnek, és átveszik a hatalmat… Ne is reménykedj! A színes babajátékok ellepik a lakást, legjobb esetben is csak annyit érhetsz el, hogy ádáz küzdelmek árán visszaszorítod a játékhadsereget a nappali egyik sarkába. A járókával, a barikádként használt fotelekkel és kanapéval átrendezett nappalidat látva se csüggedj! Jönnek még jobb idők… Csak hát nem mostanában.

...és ezeket láttad már?


még több a témában itt: anyaszoba.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!