Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

12 mondat, amit azoktól hallasz, akik mindig éhesek

Van az a típus, akibe valahogy mindig fér egy kevés kaja, mindegy, hogy duci, sovány, vagy hogy mikor evett, bármikor tud enni. Na ezek az effajta éhenkórász típusok mondatai.

1. Mit eszünk ma?

Jó, ez az irodában is igen gyakori kérdés - általában már reggel elhangzik. A kérdés feltevője talán már felkeléskor azon töpreng, mi lesz az ebéd, és nem áll le lefekvésig.

2. Jó menjünk, de kaja lesz?

Nagy kegyesen hajlandó eljönni az eseményre, (házi)buliba, előadásra, amire elhívtuk, de csak akkor, ha van bárminemű étel is a helyszínen. Imádja a sósakat, a pogácsát, állandóan ropogtat, és talán a zsebébe is tömköd belőle.

3. Oké, de ez csak az előétel, és jön normális kaja is, ugye??

Igen kínos kérdés tud lenni egy gourmet fogásairól híres étteremben, egy céges vacsorán, esetleg házibulin - ha pedig 'nem' a válasz, már veszi is a kabátját, és lép mekizni a sarokra.

4. Jó de köret/kenyér van hozzá?

Mindegy, mi az étel, pörkölt vagy hamburger, carbonara vagy vadas, a sültkrumpli+rizs illetve a vastag fehér kenyér követelmény számára.

5. Jó, de előbb együnk valamit!

Mindegy, mi előtt. Mindig az evés az első. Lehet vásárlás, shopping, múzeum, biciklizés, strand, mozi, orvos, a kaja az első. És általában az étkezde felkutatása és maga az elfogyasztás keresztbe is húzza a többi programot.

6. A kétszemélyes fogyasztó

Dupla ételhordóban hordja a kajáját, de nem érzi soknak, és ő az, aki az igazi magyaros virtus szerint porciózó (aka óriás adagokkal operáló) helyeken is mindig megeszi az egész tányérról lelógó rántott húst.

7. Ezt már nem kéred?

A maradékra hajtó típus - ácsingózva nézi a kajádat (végig), a legutolsó falatoknál pedig, amint picit is lelassítasz a lapátolásban, támad, kérdez, lecsap. 

8. Persze, hogy fér még belém desszert.

Az "édességnek mindig van hely a gyomromban" típus. Sose értettem.

9. Igen, kérek egy falatot.

Akit megkínálsz a sajátodból, mert udvarias vagy, és ő mindig elfogadja. A második falatot pedig külön kéri. Ez sültkrumplinál a legveszélyesebb: sok kis falat, amiből - szerinte - kevésbé látszik, ha lenyúl párat.

10. Ha már úgyis lemész a boltba, hozol nekem egy .... ?

Mindegy, hogy 12 perce ebédelt, ha valaki boltba indul vagy az automatához a büfébe, tuti hogy hozat veled valami csokit.

11.  Jó, de a film előtt vegyünk popcornt és édességet.

A legkomolyabb filmet is végignyammogja és ropogtatja - egyetlen megoldás, ha mi is becsatlakozunk.

12. Biztos, hogy elég lesz a kaja mindenkinek?

Mindig ezen aggódik, és persze mindig csomó megmarad.

 

Ezt láttad már?

Töltsd meg a medencéd kólával, mentosszal, és ugorj!

via buzzfeed

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KisGa
KisGa Fri, 2016-07-08 17:41

Meg vagyok döbbenve ennek a cikknek a hangnemén. Ez sem nem vicces, sem nem problémafeltáró... Egyszerűen olyan mélységes megvetés sugárzik az írásból, hogy én, aki nem vagyok ilyen típus, még én is elszégyelltem magam... Biztos, hogy ezt így kell?

Naphinel
Naphinel Sat, 2016-07-09 08:19

Igen, így, és egyet is értek vele, mert tényleg piszok idegesítő, hogy mész valakivel valahová és minden! a kaja körül forog. Plusz, amikor kinézik a szádból a falatot, meg kunyerálnak, az egyenesen visszataszító. Legyen már ennyi önuralmunk, mert szánalmas.

KisGa
KisGa Sat, 2016-07-09 20:08

Tudod, az őszinteség nagyon sok mindent megold...