Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

12 puha és omlós NUTELLÁS édesség – Ma van a híres mogyorókrém napja!

Február 5-e hivatalosan is a Nutella napja, ebből az alkalomból pedig egy kis mogyorókrémes történelemmel egybekötve 12 mennyei receptet hoztunk nektek!

Egy egész világ rajong a Nutelláért, és nem is csoda, hiszen ez a finom és lágy mogyorókrém már több mint 50 éve szolgál kedvenc palacsintatöltelékünkként. Na jó, egy szelet kenyéren is jöhet egy adag, de a legtöbbünknek az is elég, ha csak egy kiskanalat adnak az üveg mellé, a lényeg, hogy hacsak nem vagyunk allergiásak valamelyik összetevőre, ezt a finomságot nem utasítjuk vissza. 

Egy Sara Rosso nevű olasz bloggernek köszönhetően 2015 óta február 5-e hivatalosan is a Nutella napja, így ma mi is megünnepeljük kedvenc mogyorókrémünket!

A Nutella alapvetően olasz származású étel, elődjét torinói csokoládékészítők alkották meg. 1806-ban Napóleon kontinentális blokádjával akarta befagyasztani Anglia kereskedelmét, minek okán a csokoládé annyira drága lett, hogy a csokoládékészítők mogyoróval kezdték el bekeverni/hígítani a csokit. Így keletkezett az első mogyorókrém, melynek gianduja lett a neve. 

A II. világháború alatt szintén hiánycikké vált a csokoládé, az olasz Pietro Ferrero 1946-ban így újra elővette a gianduja receptjét, melyet 1964-ben fia, Michele nevezett el Nutellának. 
 
 
Azóta Pietro unokája, Giovanni Ferrero felel a márka népszerűségéért, amely az elmúlt években nem volt töretlen, hiszen a nagy mennyiségű pálmaolaj előállításért (amely miatt rengeteg őserdőt és veszélyeztetett állatfajt irtanak ki) sok környezetvédő szervezet a Nutellát okolta. A Nutella azonban a Ferrero állítása szerint a Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal (RSPO) által hitelesített pálmaolajból készül, így sok más gyártóval szemben csak megbízható, biztonságos forrásból állítják elő a mogyorókrémhez szükséges alapanyagokat. A cég az átláthatóság jegyében a Greenpeace szakértőivel is együttműködik.
 
Ennek tudatában talán egy kicsit nyugodtabb szívvel ajánlunk nektek 12 nagyon, már-már túlságosan is finom nutellás édességet. 
 
 

Ez is érdekelhet: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!