Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

13 forró péksüti expressz gyorsan

Nincs jobb dolog télen a saját sütésű péksütiknél. A forró kiflik és zsemlék illata bejárja az egész lakást - és még az is lehet, hogy a szomszédok is átkopognak egy törésért.

Otthon péksüteményt sütni egyszerűbb, mint gondolnád, pár alkalom után már az egész rutinszerűen fog menni. Sokan úgy gondolják, hogy az egész rendkívül időigényes dolog, valójában a tényleges munka – a tészta bedagasztása és formázása – nem több fél óránál. Már ha dagasztod.

A házi kifli- és zsemlesütést mindenki más recept alapján csinálja, mi most viszont csak olyan péksütemény-készítési eljárásokat mutatunk nektek, amelyekkel a legrövidebb időn belül (akár egy hétvégi reggelen) is össze tudjátok dobni a finomságokat. Az egészséges táplálkozás hívei bizonyára a teljes kiőrlésű lisztet fogják előnyben részesíteni (grahamliszttel, rozsliszttel, durumliszttel és a tönkölybúza-liszttel is fenségeseket lehet sütni), de bármilyen friss fűszerrel is feldobhatod, amihez csak kedved van. Ne feledd: egy frissen sült, ropogós forró zsemlénél nincs jobb, reggelire némi vajjal, friss zöldségekkel, vagy ebédre egy laktató leves mellé.

Olvastad már?

23 + 1 gyors mexikói recept, amit ki kell próbálnod!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!