Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

14 nagyon okos konyhai jótanács, hogy jobban főzz!

Van az úgy, hogy még egy profi is tanulhat okosságokat leleményes embertársaitól: 14 konyhai trükköt hoztunk mindenkinek, aki szereti!

1. Húsfordítás

Ne fordítgasd túl sűrűn a sülő húst a serpenyőben, mert nem kap finom kérget és szaftos sem marad, ellenben kiszárad. Egy szelet steak például akkor kész a fordításra, ha megmozgatva a serpenyőt már nem tapad, hanem csúszkál. 

2. Olívaolajban ne süss

Az olívaolaj magasabb hőmérsékleten (például serpenyőben való hirtelen sütéskor) füstölni fog, elveszti értékes tápanyagait, és rossz ízű lesz.

3. Friss a tojásod?

Ha egy pohár vízbe téve a tojást az lesüllyed, azt jelenti, hogy friss, ha középen lebeg, akkor pár hetes, még használhatod, ha fennmarad a tetején, dobd ki, mert már régi!

4. Hagyd pihenni a sültedet

Bármilyen sült húst ne közvetlen sütés után fogyassz, hanem kicsivel utána, amikor már összeértek a szaftok, rostok, textúrák.

5. Zöldek aprítása

Ha az épp felaprításra váró friss zöldfűszert picit megsózod, állítólag nem ragad rá a késedre!

6. Citromot neki

Pár szelet citrom a halszeletek alatt a grillrácson megakadályozza, hogy leragadjon a hús, és az íze is pompás lesz tőle!

7. Vajpuhítás

Egy forró vízzel feltöltött meleg poharat (miután kiöntötted belőle a vizet), vagy simán egy megmikrózott poharat boríts rá a vajdarabodra. Pár perc, és puha is lesz!

8. Bor

Felbontott bort nem ajánlatos pár napnál tovább a hűtődben tárolni. Az már nem az igazi.

9. Túlzsúfolás

Ne zsúfold tele a serpenyődet sütéskor, mert kemény, száraz húsdarabokat fogsz kapni, és a zöldség vagy a krumpli sem sül át rendesen. Hagyj helyet!

10. A sajt

Sajtot a sütőben sült ételekre csak a vége előtt 5-10 perccel szórjunk, mert megég, és elrághatatlan masszát képez majd!

11. Vágódeszkázás

Ha egy konyharuhát terítesz a vágódeszkád alá, nem csúszik el. 

12. Krumplipüré

Mindig meleg tejjel krémesítsd a tört krumplit pürévé, mert a hidegtől beszürkül!

13. Sok főtt tojás kell?

Ne tedd őket halmozva egy lábosba főni, simán rakd mind egy tepsire egymás mellé, és mehetnek a sütőbe!

14. Majonéz otthonról

Ezt a bolti helyett is ajánljuk, természetesen: ha elfogyott, magad is nekiállhatsz, ha kézimixerrel kikeversz 150 ml (oliva)olajat és 1 tojást.

Receptek Tőletek:

via brightside

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!