Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

15 apró trükk, amivel tökéletes lesz a PALACSINTÁD

Bár a palacsintasütés nem tűnik nagy ördöngösségnek, néhány apró trükköt bevetve bármelyik receptet lehet tökéletesíteni. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni! 
Tekerve vagy hajtva, lekvárral vagy túróval töltve, késsel-villával vagy kézből majszolva, a palacsintát mindenki szereti. Ám jól készíteni nem mindenki tudja. Íme néhány egyszerű, mégis hasznos tipp a bekeveréshez és a sütéshez is, aminek segítségével a palacsintád egyszerűen T Ö K É L E T E S lesz!
 
 
Következzenek a palacsintakészítés fortélyai!
 
A tészta
 
1. A tojásokat alaposan habosítsuk fel.
 
2. Ne feledkezzünk meg a csipetnyi sóról, ami nagyanyáink szerint minden édes tésztához szükséges.
 
3. Ízlés kérdése, hogy a tejet fele rész szódával helyettesítjük-e vagy sem, a szódától kicsit könnyebb lesz a tészta. 
 
4. Egy kis cukrot is adhatunk a tésztához, de tényleg csak egészen keveset, különben csúnyán leég majd a palacsinta.
 
5. A sütést megkönnyítendő, némi zsiradék hozzáadása mindenképpen javasolt: rajtunk áll, hogy olvasztott vajat vagy olajat csorgatunk a tésztába.
 
6. Akár a kézi, akár a gépi habverőt hívjuk segítségül, keverjük csomómentesre a palacsintatésztát.
 
7. A tökéletes palacsinta tésztája tejszín sűrűségű.
 
8. Sütés előtt minimum 1 órát pihentessük a tésztát, lehetőleg a hűtőszekrényben.
 
9. Pihentetés után keverjük át a masszát, és hígítsuk kevés tejjel, mert állás közben besűrűsödik.
 
 
A sütés
 
10. Ha a tésztánk tökéletes, már csak egy jó palacsintasütő kell. Ez lehet a klasszikus, hosszú nyelű palacsintasütő vagy a modernebb, teflonos változat is.
 
11. Fontos, hogy a palacsintasütőben mindig csak palacsintát készítsünk, mást ne!
 
12. Magas hőmérsékletre hevítsük a serpenyőt, így gyorsan sülnek majd a palacsinták.
 
13. Ha biztosra akarunk menni, az első palacsinta előtt cseppentsünk pár csepp olajat a serpenyőbe.
 
14. A palacsinta fordításához használjunk lekerekített végű, hőálló eszközt (pl. szilikon spatulát), hacsak nem zsonglőr módon, a magasba dobálva fordítjuk.
 
15. Rutinos palacsintasütők egyszerre két serpenyőt is bevethetnek, így csak fele annyi időt kell a tűzhely mellett ácsorogni.

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!