Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

15-féle minőségi glutén- és laktózmentes terméket teszteltünk az ALDI kínálatából

Elnéztünk az ALDI-ba, hogy kiderítsük, milyen termékek közül válogathatnak azok, akik gluténmentesen étkeznek. Meglepődtünk, milyen nagy a kínálat! (x)

Már a magyar élelmiszerüzletekben is egyre több lehetősége van válogatni azoknak, akik valamilyen különleges étrendet követnek. Mi ez alkalommal az ALDI gluténmentes és laktózmentes termékeit próbáltuk ki, és meglepődve tapasztaltuk, hogy szinte kivétel nélkül minden élelmiszer állagra és ízre egyaránt elnyerte a tetszésünket. 

A különböző termékeket fajtájuk szerint kategorizáltuk, ezúttal pedig nem a pontszámok összege volt a döntő, egyszerűen arra voltunk kíváncsiak, kinek mennyire ízlenek a különböző élelmiszerek, és vajon észrevehető-e bármilyen különbség a mentes ételek és a sima élelmiszerek között. 

1. A gluténmentes péksütemények

Az ALDI Enjoy Free! fehér- és magvas zsemléje nagyon kellemes csalódás volt mindenki számára: az előre becsomagolt zsemlék puhák voltak és frissek, ráadásul az ízükben sem találtunk kivetnivalót, ezt a két zsemlét érdemes megpakolni, és munkába vagy iskolába magunkkal vinni!

2. Laktózmentes tejtermékek – első felvonás

A zsemlékre ízesítésként az Aldi laktózmentes trappista sajtját valamint vaját raktuk. A sajt lágy és kellemesen ízes volt, a vaj pedig még a hűtőből kivéve is könnyen kenhető, és a laktózmentes termékeket meghazudtolva nem édes, hanem inkább finom sós ízű volt. Az Enjoy Free! laktózmentes teje bár eléggé édesnek bizonyult, azt a plusz mellékízt  egyáltalán nem éreztük rajta, amit más (nem feltétlenül laktózmentes) tartós tejeknél szoktunk. 

3. Laktózmentes tejtermékek – második felvonás

Az Aldi további három laktózmentes tejterméket is kínál azok számára, akik érzékenyek a tejtermékekre: A Milfina laktózmentes kefirje kellemesen savanykás ízű, nem túl sűrű állagú, a cottage cheese mindenki szerint friss volt és lágy, tökéletesen párosítható bármilyen zöldséggel a reggelihez, a tejföl pedig elsőre ugyan keményebb állagúnak tűnt, felkeverve ugyanolyan ízletes és krémes lett, mint bármilyen más minőségi tejföl. 

4. Gluténmentes tészták

Az Enjoy Free! gluténmentes fusilli és penne tésztája abszolút kedvencek lettek, kóstolóink egytől-egyig azt mondták, egyáltalán nem érezni a tésztákon, hogy bármiben is eltérnének egy általános, soktojásos tésztától. A termékek kukoricalisztből és vízből készülnek, és 10-12 percig kell, hogy forró vízben főjenek a tökéletes állag eléréséhez. 

5. Gluténmentes bécsi virslik

Az ALDI bécsi virslijeiről először nem tudtuk megállapítani, miben térnek el bármelyik másik hasonló terméktől, ízben és küllemben sem láttunk semmilyen különbséget. Aztán rájöttünk: a bécsi koktél- illetve sima virslik mind teljesen gluténmentesek voltak! Minőségi, roppanós virsli, amit tulajdonképpen bárki bátran elfogyaszthat. 

6. A tökéletes reggeli és desszert: A Happy Harvest Rizskása

Az Aldi saját márkás rizskásái a legtöbb íztesztelőnk szerint tökéletes reggeli fogás: a chia magos változatból a gyártó egyáltalán nem spórolta ki a magvakat, a gyümölcsdarabos rizskása és az étcsokoládés desszert pedig egyenesen levettek minket a lábunkról, annyira egyszerűen és gyorsan elkészültek. Az inulinnal feltuningolt zacskós élelmiszerek villámgyorsan elkészíthetőek még akkor is, ha nem otthon, hanem például csak a munkahelyen van időnk a reggelire vagy a tízóraira. 

Keress és találj még több terméket az ALDI kínálatából!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!