Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

17 hideg sült, ha unod a felvágottat

Tartósítószer-, ízfokozó-, színezék-, aromamentes, alacsony sótartalmú, egészséges felvágott. Hogy ez hol kapható? Nálad, otthon!

Az esszenciális aminosavakat tartalmazó teljes értékű állati eredetű fehérjéknek naponta négyszer kellene szerepelniük az étrendünkben – feltéve persze, ha olyan ügyesek vagyunk, hogy egy nap ötször étkezünk. Ennek az ajánlásnak megfelel a tojás, a tejtermékek, a halak,  a húsok és a húskészítmények.

Viszont nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem néha nincs kedvem bolti felvágottat vásárolni, vagy épp nincs olyan a csemegepultban, amit szeretnék, vagy leginkább és leggyakrabban változatosságra vágyom és adalékanyagmentes, alacsonyabb sótartalmú,  friss, valódi, nem egyenízű ételekre.

Számomra ezt jelentik a hideg sültek – azaz minden olyan sült húsféle, ami hidegen is fogyasztható, szeletelhető, szendvicsbe tehető, akár reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára fogyasztva.

Az a mázlink, hogy gyakorlatilag minden, hazánkban jellemző vágóállatnak van olyan húsrésze, ami egyben jól süthető, azaz megfelel a céljainknak, ráadásul ezek jellemzően a sovány húsrészek. A szárnyasoknak a mellehúsa, a sertés, marha esetében a szűz, a karaj, a hátszín (és persze a drágább húsrészek).

Kiválogattam nektek most 17 db változatosan fűszerezett sülthús-receptet, amelyek hidegen is fogyaszthatók. Süssetek húst este vagy a hétvégén, pár napig így rendelkezésre áll a család „felvágottkészlete”. Szeleteljétek vékonyan reggeli szendvicsetekbe jó sok friss zöldséggel, kevés mustárral, és máris kész a fehérjedús reggeli!

Próbáljátok ki őket, ha már ti is többre vágytok, mint a bolti felvágottak!

Olvastad már?

A reggeliből ne csináljunk viccet!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!