Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

20 hátborzongató Mikulás, aki elől inkább kifutnánk a világból

Mikulás alkalmával összegyűjtöttük nektek a legborzasztóbb Télapókat, akikkel gyerekek valaha találkozhattak. Mi is sírunk, nem csak a legkisebbek. 

Én magam sosem tartoztam azok közé a gyerekek közé, akik szívesen fotózkodtak a Mikulással egy-egy ünnepségen, a szüleim viszont állandóak unszoltak, hogy menjek már oda egy kép erejéig, nem lesz abból semmi baj. Arra is emlékszem, hogy gyerekként sok olyan bajtárssal találkoztam, akik kevésbé bírták az ilyen tortúrákat, és hangos zokogásban törtek ki, ha a kamu Mikulással vagy a Húsvéti Nyuszival kellett spanolni. Bár a mi családi kincstárunkban nincs olyan fotó vagy videó, amely bemutatná, mekkora mosolyt kellett az arcomra erőltetnem a vattaszakállas Télapó mellett, de rengeteg internetes fotó van, amely egészen érdekes történeteket mesél el, hovatovább: RÉMISZTŐEKET!

Íme 20 Mikulás, akiktől biztosan a frász törne ránk 

Rögtön repüljünk vissza az időben nagyjából 100 évet. A magas, kifejezéstelen arcú és nagy szakállú Télapó a gyerekeket még nem ijesztette meg, de azért mégis csak úgy tűnik, mintha a képen szereplő fiú és a lány tisztes távolságot akarnának tartani tőle. 

Télapó kicsit szétcsúszott a sok bortól a nagy hidegben, valószínűleg el is borulhatott néhányszor a latyakos hóban, legalábbis a kabát ujja és az egykoron talán fehér kesztyűk erről árulkodnak. Vessetek egy pillantást a kisgyerek arcára is... Szegénykém!

Ez az ősrégi fotó tele van titkokkal. A Mikulás annyira talán még nem is lenne ijesztő, a jelmez és a szakáll is elég hitelesnek tűnik, a kép alján lévő felirat azonban rendkívül ijesztővé teszi a képet: ,,Az én kis állatkáim."  Vajon itt mire utalt a kép alkotója? 

Mintha a Mikulást keresztezték volna Dumbledore professzorral és egy nyugdíjba vonult bohóccal. Reméljük, hogy az álarc mögött egy kedves és odaadó apuka vagy nagypapa rejtőzködik, aki még véletlenül se akarná ráhozni a frászt minden gyerekre... 

Pirospozsgás arc, nagy fehér szemöldökök, barázdált homlok. Elég furcsa Mikulás, de legalább nem rohanunk tőle világgá. Lesz ez még sokkal rosszabb is!

Ez a fotó 1925 környékén készült, és úgy tűnik, a Mikulásnak ekkoriban rengeteg álmatlan éjszakája volt. A gyerekek valamit nagyon figyelnek, a csacsi meg rezignáltan áll (bár ilyen kontraposzt állással lehet, hogy már ki volt tömve), a helyszínt pedig valószínűleg egy szuterén lakás hátsó szobájának sarkában készíthették. Pedig a Mikulás nem egy szuterénben lakik... 

Vajon milyen jelenet játszódhatott le a gyerekek és a szülők között a kép készülte előtt? Külön érdemes kitérni a fiatalnak tűnő Télapó sapkájára, valami furcsa sárga folt éktelenkedik rajta. 

Kik ezek, és mégis mi történik ezen a fotón? Miért van ott karácsonykor a világ legrettenetesebb nyuszija, és mit keres ott az a bánatos bohóc? A Mikulás fekete, egybeérő szemöldökéről pedig még nem is esett szó, a szakálla pedig, mintha még előző évben belelógatta volna a halászlébe. JAJJ!

Uramisten. Elképzeltem kiskori énem, ahogy szembejön velem ez a lény. A trauma lenne rá a legenyhébb kifejezés.

Kedves monokli, a gyerekek arcán viszont (a képek közül először ezen) őszinte mosoly... vagy mégse? Mikulás... legközelebb tessék időben lefeküdni!

Hát. Nem is tudom, mit mondjak. A halál, horror és betegség szavak ugrottak be elsőre.

Erről a képről sem tudjuk, mit gondoljunk. Mi az a két fordított U betű a bohóc fején (aki amúgy Stephen King híres bohóca is lehetne), és mit nyomhatott a Mikulás, amitől ennyire nehéz jó arcot vágni a kamerának? És még nem értik az emberek, miért félnek annyian a bohócoktól.

Miért kellett az egész arcát beborítani vattával, de most komolyan??
 
 
A vattaszakáll, a vészjósló szempár és az indokolatlanul pirosra festett orr mind-mind egy-egy ok, hogy a gyerekek rémálma valósuljon meg.
 
 
Ööö...ez a Mikulás sem a kedvességével hódít, az tuti. A kislány azonban úgy tűnik, kedveli. Lehet, hogy egy rég nem látott nagypapa, és a találkozás öröme minden félelmét elnyomja.
 
 
 
Úgy tűnik, ez a Mikulás maszk nagy népszerűségnek örvendett egykoron. Ezen a képen legalább boldognak tűnik a kisfiú. Meg a Télapó is. 
 
 
Csak egy kérdésünk van: minek a kék szemfesték? Ha az nem lenne, ezzel képpel semmi baj nem lenne. Tényleg!
 
 
Az egyik személyes kedvencünk!Nem nagyon tudom eldönteni, hogy ezt hogy gondolták a jelmez készítői. A háttér sem semmi, de a lényeg, hogy a gyermek még így is vidám tudott maradni!
 
 
Ez a meglepetés sem úgy sült el, ahogy gondolták, azt hiszem. A Télapó unott, a baba pedig zokog. A kislány viszont legalább boldog. 
 
 

Kicsit gyűrött ez a Télapó, ami pedig igazán ijesztő, hogy még a szemeknek sem vágtak egy-egy lyukat. Az a kislány ott a jobb oldalon valószínűleg sokunk véleményét fejezi ki morcos arcával. 

Szerinted melyik Mikulás a legijesztőbb? Reméljük, ti ma csak jókedvű, mosolygós és egyáltalán nem rémisztő Télapókkal találkoztok majd!

Ez is érdekelhet: 

via Buzzfeed, Boredom Therapy, Reddit

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!