Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3 étel, amit Pelikán elvtárs tett felejthetetlenné

Pelikán a nagy fekete autóval olyan sűrűn utazott, mint kalauz a MÁV-val, és a habos tortáról, meg az életről is konkrét elképzelései voltak.  

A tanú című film főszereplőjének, az egyszerű gátőrnek, akit a vízállás emelkedése jobban izgatott, mint a reakciós erők, olyan kultikus ételeket köszönhetünk, mint Dezső, a disznó, vagy a tarhonyás börtönkoszt. 

Dezső, a disznó

Ugyan a filmben Dezső, a disznó nem kapott túl magasztos szerepet, közvetlen mégis hatással volt Pelikán reakciósok elleni kényszeredett küzdelmére. Dezsőt a pincében helyezték végső nyugalomra, amíg a rend éber őrei egy névtelen bejelentés után rá nem találtak földi maradványaira kolbász, hurka, tepertő és sonka formájában.

Pedig Dezsőből akár ilyen finom ételek is készülhettek volna! 


Magyar narancs

Az egyszerű gátőr 20 éve nem evett narancsot, már az ízére sem emlékezett, amikor megtették a Magyar Narancskutató Bizottság vezetőjévé. A hatalmas narancsföldön egyetlen narancs termett, amit ünnepélyes keretek között kívántak prezentálni az elvtársaknak. A tökéletes tervet Pelikán fia hiúsította meg, aki megette a déligyümölcsöt, de Virág elvtárs utasítására Pelikán citrommal helyettesítette. A citromról, vagyis az új magyar narancsról azóta tudjuk, hogy „ kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a  mienk.”

Magyar narancs ilyen finom még nem volt, mint ezekben a receptekben!


Tarhonya, a börtön koszt

A börtönben, Pelikán második otthonában a tarhonya alkotta az előételt, a főételt és a desszertet is. A menü minden nap ugyanaz volt: tarhonya tarhonyával, amitől egy idő után minden rabot a hideg rázott. A tarhonya tökéletes köret, kiváló pörkölttel, de magában, a hét minden napján igazi büntetés. Jobb napokon a tarhonyán túl azért grenadin mars is került a tányérokra. Sőt, a meghiúsult kivégzése előtti napon még vadast és gombócot is ehetett:

Receptek, amiben a tarhonya egyáltalán nem borzasztó! 

Ezeket olvastad már? 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!