Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3 kedvenc élelmiszeretek (is) jóval olcsóbb, mint 10 éve

Úgy tűnik, mégsem igaz, hogy minden egyes élelmiszer ára emelkedik, ahogy telik az idő. Ezek például olcsóbbak most, mint egy évtizede.

Az élelmiszerárak nőnek, ez tény, mindenki tapasztalhatja, aki rendszeresen vásárol. Egyes termékek ára akár többszörösére is megnőtt az elmúlt években, de meglepő módon van, ami olcsóbb lett!

A HelloVidék kielemezte a KSH éves fogyasztói átlagárait, és kiderült, hogy pár élelmiszerért kevesebbet kell fizetnünk most a boltokban, mint 10 éve.

Azt gondolhatnánk, hogy az áfacsökkentéssel érintett termékcsoportok ára lett kedvezőbb, de ez nem egészen így van – írja a Pénzcentrum összegzése.

Idén az UHT és az ESL tejek adóját csökkentették, tavaly a friss tej, valamint a hal adója csökkent 5 százalékra. 2017-ben a tojás és a baromfihús, 2016-ban pedig a sertéshús áfáját csökkentették le 27-ről 5 százalékra.

Receptajánló:

Mindezek ellenére a sertéshús ára például az áfacsökkentést követő fél éven belül súlyos emelkedésnek indult, sőt az afrikai sertéspestis megjelenése miatt lassan akár meg is haladhatja a marhahús árát.

Ezzel szemben viszont a BONTOTT CSIRKE, a CSIRKECOMB, és a CSIRKESZÁRNY ára annyira lecsökkent, hogy olcsóbban kínálják a boltokban, mint 10 éve.

A következő tétel, ami nemcsak hogy megtartotta az árát, hanem még alacsonyabb lett, az a sertészsír. Az 500 grammos kiszerelésű sertészsír 2008-ban még 440 forintba került, tavaly pedig 389 forintot kértek érte, ami 31 százalékkal alacsonyabb, mint a 10 évvel ezelőtti, 2009-es ár. 

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!