Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3+1 tipp a pszichológustól, hogy miért kezdj el azonnal sportolni

Itt a tavasz, ideje magunkat is alávetni a tavaszi megújulásnak. Olvasd el pszichológus szakértőnk tippjeit, hogy megerősíthesd a motivációdat!

Amikor elpakoljuk a téli ruhákat a szekrényből, gyakran érzünk indíttatást arra, hogy a télen felrakódott zsírpárnákat is eltüntessük az életünkből. Ehhez mindenféle életmódváltó programot és diétát keresünk, hogy minél hamarabb, minél tökéletesebben sikerüljön nyárra formába hozni magunkat.

Nincs is ezzel baj, arra persze figyeljünk, hogy ne dőljünk be a szélsőséges divatdiétáknak és ne heti 7 edzéssel kezdjünk. Az azonban mindenképpen jó ötlet, hogy a tavaszi megújulás részeként aktívan tegyünk egészségünk érdekében.

Nem csak a testnek tesz jót

A mozgás pszichológiai hatása túl tesz minden nagyteljesítményű takarítógépen. És itt most nem csak arra gondolok, hogy kiválthatod vele az antidepresszánst (na jó, azt azért nem), mert a sport endorfint termel, hanem az összes többi járulékos hatására, amit ebben a cikkben szeretnék sorra venni. Hogy te is elhidd, nem elég a diéta, kell mellé a mozgás is!

1. Rendszert ad

A mozgás elsősorban rendszert ad az életednek. Amikor betervezed, hogy mikor mész edzőterembe vagy éppen az erdőbe futni, akkor minden más teendődet is kénytelen vagy beilleszteni egy rendszerbe. Így lesz egy napi ritmusod, ami segít abban, hogy kiszámíthatóak és biztonságosak legyenek a hétköznapok.

2. Tökéletes énidő

A sport tökéletes stresszlevezető, lélek-karbantartó. Ha naponta 30-60 percet töltesz intenzív testmozgással, annak már érezni fogod jótékony hatását. Ha pedig kicsit kijelentkeznél az otthoni mókuskerékből, akkor legálisan „menekülhetsz el” a teendőid elől egy órára.

3. Azonnali hatás

Biztosan tapasztaltad már, hogy a mozgás után szinte azonnal látod az eddig nem ismert izmaidat és az eltűnt zsírpárnákat. A test átmozgatása magával hozza azt az érzést, hogy máris fittebbnek, karcsúbbnak és szebbnek érzed magad és ez így is marad, ha nem hagy alább a lelkesedésed.

+1. Nem csak neked lesz jobb

A testkép pozitív változása közvetve hat az emberi kapcsolataidra is: ha önmagaddal elégedettebb vagy, és ha önmagadat jobban szereted, akkor másokkal is kedvesebb leszel majd. Így lesz a mozgás hatással a gyerekeiddel, a pároddal, vagy éppen a szüleiddel való kapcsolatodra is. Ha mozogsz, azzal nemcsak magadnak, de másoknak is jót teszel. Amellett, hogy jobbfej leszel, mintává válsz a gyerekeid és a környezeted számára, akik így mindenféle monológ nélkül választhatják az egészséget.

Mindezek fényében most már csak elég határozottnak kell lenned a családban, hogy heti két, akár három alkalommal is az énidődet ne otthon, hanem a szabadban vagy egy tornateremben töltsd. Hidd el, mindenki jól jár majd így!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!