Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

35 beépíthető konyhai sütőt teszteltek le - ezek a márkák lettek a legmegbízhatóbbak

Egyre népszerűbbek a beépíthető sütők:  a fogyasztóvédők tesztje megmutatja, melyiket érdemes megvenni. 
A hazai háztartások több mint 30 százalékában van beépíthető sütő. A konyhabútorba beépíthető készülékek nem csak designosak, de helyet is spórolhatunk velük, és a gyermekek szempontjából is biztonságosabbak. A Tudatos Vásárlók Egyesülete beépíthető sütőket tesztelt olyan márkáktól, mint az AEG, Bosch, Candy, Ikea, Miele, Samsung
 
 
Tudatos Vásárlók Egyesülete 35 beépíthető konyhai sütő tesztjéből kiderült, ha olyan sütőt szeretnénk, amelyik jól átsüti a süteményt vagy a grillhúst, stabilan tartja a belső hőmérsékletet, ráadásul viszonylag alacsony energiafogyasztású és könnyen használható, akkor 130-200 ezer forint körüli kiadással kell terveznünk. 
 
A teszt során a szakemberek azt vizsgálták laboratóriumi körülmények között, hogy a sütők milyen hatékonyan sütnek. Vagyis mennyi idő szükséges az előmelegítésükhöz, mennyire pontos a hőmérséklet-szabályozásuk, milyen stabilan tartják a belső hőmérsékletet, milyen jól sütik át a süteményt, pirítóst és a grillcsirkét. A készülékek nagy része jól szerepelt ebből a szempontból. Bosch, AEG, Electrolux és Ikea termékek végeztek a lista élén, de szinte mindegyik márkának volt jóval gyengébben szereplő készüléke is. A legjobb készülékek között volt 130 ezer forintos, de 250 ezer sőt közel egymillió forintos berendezés is.
 
A lista végére azok a termékek kerültek, amelyeknél használat közben erősen ingadozik a sütőtér hőmérséklete a beállítotthoz képest, vagy lassabban melegednek fel, illetve túlzottan átforrósodik a sütő ajtaja. 
 
 
A sütőknél fontos kérdés a biztonság, vagyis, hogy ne okozzon áramütést, a polcok bírják a terhelést és ne melegedjen túl a külső felület, ugyanis a túl forró fogantyúk, szabályozók vagy üvegajtó égési sérülést okozhat. Mindössze egy készülék bukott meg a biztonsági teszten, a használat során annyira eldeformálódott a sütőrácsa, hogy a rajta lévő edény könnyen kicsúszhat a nyitott ajtón.
 
A hőtesztnél néhány termék közepes vagy gyengébb pontot kapott, mert sütés vagy a tisztítási program során túl meleg lett az ajtó üvegpanelje, ami alacsonyan lévő sütőnél, főleg kisgyerekes családokban komoly veszélyt jelenthet. A gyengébben szereplő készülékeknél 70°C-ra melegedett az ajtó üvegpanelje, míg a jobbaknál ez 30°C körül maradt.  
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!