Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 szer az otthonodból, ami szuper ROZSDA ellen

Sem a ruháinkon, sem a háztartási eszközeinken nem szeretjük a rozsdafoltokat, de van módja, hogy megszabaduljunk tőlük!  

A rozsdafoltok sokszor makacsok, és nem könnyű szabadulni tőlük, de mutatunk néhány módszert, mellyel házilag is sikerülhet, súlyosabb kemikáliák nélkül.

1. Citrom

A frissen facsart citromé az igazán tökéletes, de az üveges is megteszi, ha ezzel próbálnánk meg nekimenni a csúnya foltoknak. A citromsav mindenekelőtt a ruhákról és egyéb textíliákról, például a szőnyegekről szedi le hatékonyan a rozsdafoltokat. És ha két legyet ütnénk egy csapásra, akkor a citromlevet vízkőtlenítésre is használhatjuk. Ha pedig sóval keverjük, és egy éjszakára rajta hagyjuk a rozsdás ruhán, reggelre eltűnik a folt.

2. Ecet

Az ecet a házi módszerek közül az egyik leghatékonyabb, ha durva dolgokkal kell szembeszállnunk. Ha például fémről távolítanánk el a rozsdát, akkor egy kevés vízzel hígított ecet egyenesen csodát tesz, és még fényessé is teszi a felületeket.

3. Fogkrém

A fluortartalmú fogkrém főleg a fehér textilekről távolítja el a rozsdát anélkül, hogy foltot hagyna rajta, de persze, csak ha nem kifejezetten kékre színezett fogkrémről beszélünk, az ugyanis befogja a ruhákat. Negyedórára kenjük be a fogkrémmel a ruhaneműt, aztán mossuk ki úgy, ahogy szoktuk, és valószínű, hogy a mosógépből már úgy jön ki, hogy nyoma sincs rajta a rozsdafoltnak.

4. Kóla

A kólában található foszforsav hatékonyan marja le a rozsdát a fémfelületekről, a textilt viszont elszínezi, így azon ne próbálkozzunk vele. A kólát is kombinálhatjuk citromlével, hogy még hatékonyabb legyen!

Ezeket láttad?

Via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!