Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 ajándékötlet egészségmániás szeretteidnek

Mindannyiunknak akadnak olyan családtagjai, barátai, ismerősei, akiknek fontos az egészségük. Lepd meg őket hasznos ajándékokkal – ehhez adunk most pár ötletet.

Mindenkinek akad olyan családtagja, ismerőse, aki érdeklődik az egészséges életmód iránt. Ha még nem találtad ki, mivel lepnéd meg őt karácsonykor, akkor fusd át ajándéktipplistánkat, hátha pont itt találsz egy jó ötletet!

1. Juicer

Smoothie, turmix, krémleves – tuti szereplői az egészséges étrendnek. Egy jó turmixgéppel ezek mind elkészíthetőek. Keress egy erősebb motorral rendelkező verziót, hogy a keményebb alapanyagokkal – mint pl. zabpehely – is megbirkózzon. Választhatsz kombinált gépeket is, gyakori, hogy együtt adják botmix-szerrel, aprítógéppel.

2. Konyhai mérleg

Egy jó, pontos konyhai mérleg elengedhetetlen kelléke a sütés-főzésnek, de – ha épp erre van szüksége – abban is nagy segítségére lehet a tulajdonosának, hogy számolgatni tudja a kalóriákat vagy szénhidrátokat.

3. Bambuszpároló

Az ázsiai konyhák egyik fontos eszköze ez a bambuszpároló – de nem csak ázsiai ételeknél használhatjuk. A hétköznapi néven párolásként ismert gőzben főzési technika az egyik legjobb megoldás arra, hogy megőrizzük alapanyagaink (pl. zöldségeink) értékes tápanyagtartalmát. Ekkor ugyanis az étel nem érintkezik közvetlenül a főzővízzel, hanem annak gőzében készül el. Ezek a bambuszpárolók különböző méretben kaphatóak, vannak 2-3 szintes változataik is. Készítsük el benne egészségesen zöldségköreteinket, és persze használjuk a csodás ázsiai batyus ételek készítésénél is!

4. Zöldségspirálozó

A zöldségspirálozó egy egészen érdekes kis gép, zöldségeket pl. cukkinit, sárgarépát, céklát, kígyóuborkát lehet vele vékony, spagettiszerű formára vágni. Ebben a formában a zöldségek felhasználhatóak pl. salátákba, de leginkább a mostanában nagyon népszerű „zöldségspagetti” ételekbe – azaz olyan ételekbe, ahol a tésztát ezek a spiralizált zöldségek adják. Fogyni vágyóknak, szénhidrátokat számolgatóknak vagy a különlegességeket szerető embereknek alap. Egy hátránya van, elég nagy helyet foglal, de ha van hova eltenni, akkor nagyon jó szolgálatot tehet.

5. Könyv

A könyvvel, mint ajándéklehetőséggel kapcsolatban szerintem nem kell sok érvet felsorakoztatni. Egy izgalmas receptkönyv, egy inspiráló élettörténet, egy hasznos életmódkönyv szinte bárkinek jól jöhet. A mi idei könyvajánlónkat itt olvashatjátok.

A fentiek mellett gondolkodhatunk még szép edénykészletekben, pl. egy bögrében pár csomag különleges teával, müzlistálkészletben, de ha az ajándékozottunk nyitott ezekre, akkor akár befizethetjük dietetikushoz egy életmódváltó tanácsadásra, egy professzionális testtömegmérésre vagy meghívhatjuk vacsorázni kedvenc egészséges éttermünkbe.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!