Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 dolog, amire jó a zsírpapír a konyhában - Nem csak sütésre használhatod!

A zsírpapír lerövidítheti a takarítási időt, megóvhatja a vágódeszkádat, és a mikródat is. Így segíthet a zsírpapír időt spórolni a házimunkában!

Ha a zsírpapírt eddig csak a sütéshez használtad, itt az ideje, hogy felfedezd, mennyi mindenben segíthet neked ez az egyszerű papír.

Szekrény tetejére

Ugye, nálad is fulladt már kudarcba a takarítási kísérlet, amikor a konyhaszekrény tetejét akartad megtisztítani a zsíros lerakódástól? Tény, hogy a konyhaszekrény teteje nem sorolható a heti rutin takarítási feladatok közé, ezért bőven van ideje a kosznak is megtapadni a felületén. Kíméld meg magad a suvickolástól, és tegyél zsírpapírt a szekrény tetejére, amit elég lesz havonta egyszer cserélni, és a tisztasággal sem lesz probléma.  

Hűtőszekrény tartódobozaiba

Megértjük, ha a hűtő tisztítása nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaid közé, de a higiénia miatt muszáj újra és újra kitakarítani. A hűtő tartó rekeszei még akkor is kényes pontnak számítanak ha nincs rendszeresen az aljukon felejtett paradicsom, egy ráncos héjú alma, vagy egy-egy fonnyadó zöldség. Tégy a rekeszek aljába zsírpapírt, és néhány hetente cseréld le egy újra, így egy mozdulattal tisztává varázsolhatod a tárolókat.

Vágódeszkára

Nemcsak tisztítani lesz könnyebb a fa vágódeszkádat, de tovább veheted hasznát is, ha zsírpapírral borítod. A nyers hús előkészítésénél, klopfolásánál eleve higiénikusabb, és a mosogatásnál sem kell attól tartanod, hogy a deszka réseiben baktériumok telepedtek meg.

Sajt csomagolására

Ha te is alufóliába vagy folpackba csomagolod a sajtot, akkor itt az ideje, hogy megismerd a zsírpapír egy új oldalát. Ha zsírpapírba csomagolod a sajtot, és úgy teszed a hűtőbe, akkor nem zárod el a levegő útját, nem fog bepenészesedni a sajt, így tovább marad friss.

Mikróba

Ha nem akarod, hogy melegítés közben szétfröcsögjön az étel, de nincs műanyag, mikróba tehető fedőd, akkor használj zsírpapírt. Takard le a tányérodat zsírpapírral, így anélkül melegszik át az étel, hogy a mikródat utána ki kellene takarítanod.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jutka0517
Jutka0517 Sun, 2019-07-28 21:05

Mi az a "szijat zsírpapír"???? :) Különben látom, hogy sütőpapírra gondolnak, de hogy a "szijat" mi a macska lehet, arra sehogyan se tudok rájönni!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2019-07-29 12:00

Kedves Jutka0517!

A szijat tájnyelvi kifejezés, a közérthetőség kedvéért javítottuk a cikket.:)
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata