Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 dolog, amit egy illemtudó vásárló SOHA nem csinál, ha boltba megy

Bevásárláskor is vannak olyan illemszabályok, amelyeket a vásárlók általában betartanak. Vagy mégsem? Összegyűjtöttük azokat, amelyekre néhányan szeretnek fittyet hányni!

1. Figyelmen kívül hagyod a köszönést

A köszönés az egyik legalapvetőbb illemszabály, amit a boltokban is illik fogadni. Jólneveltség kérdése üdvözölni az eladót, amit sajnos egyre többen elfelejtenek. A bolti dolgozó is ember, ne nézd őt levegőnek! Viszonozd a köszönését! 

Tudjuk, néha előfordul az is, hogy az eladó nem köszön a vásárlónak. Ez sem szép dolog! 

2. Felfalsz mindent a kóstolópultról

Csak azért, mert valami ingyen van, nem muszáj felfalni. A boltban található kóstolópultok azért vannak, hogy kipróbáljunk egy-egy finomságot, no meg persze azért, hogy a vásárlásra buzdítsanak. Sokan mégis hosszasan ott álldogálnak a pult mellett, vagy vissza-visszatérnek egy-egy falatért miközben vásárolnak. Mert ami jár, az jár, még ha másnak nem is jut...

3. Otthagyod a bevásárlókocsit a parkoló közepén

A parkoló a személygépkocsik számára van kitalálva, nem a bevásárlókocsiknak. Azoknak megvan a saját helyük. Mindössze egy percbe kerül visszatolni a kocsit a helyére, miután kipakoltál belőle. Ne légy lusta, ne dolgoztasd feleslegesen a bolti személyzetet! 

4. Szándékosan rossz polcra dobod vissza a terméket

Te hogy reagálsz arra, ha a munkahelyeden olyan feladatokkal találnak meg, ami nem tartozik a munkakörödbe? Biztosan nem örülnél neki, ahogy annak sem, ha ez több alkalommal előfordulna. A bolti eladónak is megvannak a feladatai: kasszázás, az áru kipakolása, leltározás stb. Anélkül is van dolga, hogy adsz neki.

Ezért nem szabad a csokis polcra pakolni a felvágottat, vagy a rágógumis polcra a pékárut csak azért, mert úgy döntesz, mégsem akarod a kasszaszalagra tenni és megvásárolni. Amellett, hogy ezzel szívatod a bolti dolgozókat, élelmiszert is pazarolhatsz, hiszen ha nem szúrják ki időben a csokik közé rejtett felvágottakat, akkor azok megromlanak.

Ha nem kérsz valamit, tedd vissza oda, ahonnan elvetted!

5. Feltartod a sort

Már kipakoltál mindent a kasszaszalagra, és eszedbe jut, hogy nem vettél sót? Ha nincsenek sokan mögötted, akkor nyugodtan fuss el érte, de ha tömeg van a szupermarketben, akkor illetlenség otthagyni a sort. Ha csak egy termékről van szó, fuss érte vissza, ha a többi vásárló meglátja, hogy mindössze egy termék van a kezedben, valószínűleg maga elé fog engedni.

Ezeket olvastad már?

via 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!