Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 dolog, amit jobb, ha mindig a tűzhelyed mellett tárolsz

Kezdő háziasszonyok, főzni most tanulók, kíváncsiak figyelmébe ajánljuk - ezt az 5 dolgot mindig tartsd a tűzhelyed közelében, hogy minden gördülékenyen menjen.

Szóval, nagykonyhások figyelem – a kisebb konyhával rendelkezőknek valószínűleg eleve a közelében van minden hozzávaló és konyhai eszköz, méghozzá helyhiány miatt, de persze nekik sem árt ezekről tudni. Szóval jöjjön 5 dolog, amit hasznos, ha magadhoz közel tartasz, amikor a tűzhely mellett állsz.

1. Só

Nálunk még népmese is szól a só fontosságáról, szóval ő az egyik a listán. És nem, nem az asztali sószóró, amit fél órát rázhatsz, hogy egy lábasnyi levest kellően megízesíts, hanem egy sótartó, amiből csippenteni tudsz, ahogy kell. A sózás lényege főzéskor az ízfokozás, az ízek telítetté változtatása, ehhez pedig vajmi kevés lesz egy pici lukú sószóró.

Ezt láttad?

3 konyhai eszköz a ’80-as évekből, amit te is használtál

2. Fakanál

Mivel a szakácsok 99%-a mindent ezzel kever és kavar főzés közben, elengedhetetlen, hogy a kezed ügyében legyen. Tárold a pultodon vagy a falra lógatva.

3. Olaj

Amivel főzöl. Lehet olívaolaj, étolaj vagy akár kókuszzsír, legyen közel a tűzhelyhez, mert pont elég sűrűn kell ahhoz, és általában gyorsan is, hogy hasznos legyen, ha melletted van.

4. Konyharuha /edényfogó

Na ez tényleg kötelező. Ha meg kell fognod a forró lábast vagy felemelni a tetőt, muszáj, hogy gyorsan érte tudj nyúlni. Vigyázz, ne gyulladjon ki a textil, miközben a láng felett hadonászol! (Megtörtént eset.)

Receptajánló:

5. Fűszerek

A só folytatása, de szintén létszükségletnek érezzük megemlíteni a fűszereket, hiszen miért is volna jó, ha a kakukkfűért, bazsalikomért vagy fűszerpaprikáért a spájzig kéne kolbászolnod, miközben kavargatod a forró ételt.

Ti mivel egészítenétek ki a listát?

Ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Fri, 2018-08-03 20:58

Tévedés, a fűszereket nem jó a tűzhely mellett tartani, a melegtől elveszítik a zamatukat