Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 dolog, amit mindenképp tegyél meg, ha új a konyhád

Mielőtt minden régi edényed bepakolnád az üres, vadiúj konyhádba (például költözéskor), akkor egy pillanatra most állj meg, és gondold át ezeket.

Költözéskor vagy a konyha felújításakor abban a szuper helyzetben vagy, hogy üres konyhád, a szekrények. Mielőtt mindent újra telepakolnál, vess egy pillantást erre a listára!

1. Szelektálj addig, ameddig csak bírsz

Szelektáld ki a „majd jó lesz még valamire” dolgaid, mindent, amit gondosan összegyűjtögettél az elmúlt években. Nem kell 40 bögre, 5 csomag gyűrött szalvéta, törött, kopott fazék….Szabadulj meg pár cucctól, és máris sokkal több helyed lesz...meg fogsz lepődni, mennyire sok!

2. Alaposan takarítsd ki a konyhaszekrényeket

Ez főleg akkor fontos, ha épp nem egy új lakásba költözöl, de akkor is muszáj egy alapos takarítással kezdeni, ha új konyhát építettél, mert az sem épp patyolattiszta, amikor elkészül. Mielőtt bepakolnál bármit, ne sajnáld az időt és az energiát a takarításra, mert utána már sokkal nehezebb lesz rávenni magad, hogy kipakolj mindent.

3. Ellenőrizd a konnektorokat és a vizet

Minden megfelelően működik? Elég konnektor van a gépeidhez, vagy szükség van még extra hosszabbítóra? Nem csöpög a csap vagy a lefolyó? Be van kötve a mosogatógép rendesen? Mindent ellenőrizz, amivel még szerelési munkák járhatnak, hogy a végén ne kelljen duplán pakolnod.

4. Mérd le a szekrények és fiókok belsejét

Ezt is sokkal egyszerűbb megtenni addig, amíg nincs benne a rengeteg holmi a szekrényben. A méréssel megkönnyíted a saját dolgodat, mert belső kiegészítőkre, rendszerezőkre szükséged lehet, amikhez pedig elengedhetetlen a szekrény pontos mérete.

5. Tervezd el, mit hova pakolsz

Nincs mese, le kell ülni és meg kell tervezni, hogy logikusan és kényelmesen legyenek elrendezve a konyhaszekrények. Akár öntapadós cetlikkel is jelölheted magadnak, hogy melyik szekrénybe mit tervezel, hogy még átláthatóbb legyen, utána pedig már sima ügy lesz a bepakolás.

Ezeket is nézd meg!


via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!