5 dolog az otthonodban, amitől lehet, hogy jobb lenne most megválnod

Ha hiszed, ha nem, a régi kedvenc fotó vagy poszter a falon, esetleg nagyid vázája lehet, hogy jobban nyomaszt, mint amennyi örömet okoz. Válj meg tőlük!

Az ízlésünk, a hangulatunk, az emlékek jelentése mindig változóban van bennünk, hálistennek. De pont emiatt sok, az adott szituációban és élethelyzetben vásárolt, elrakott otthoni emlék- vagy dísztárgy, ami anno örömet okozott és sokat jelentett, mára lehet hogy nyomaszóvá, feleslegessé vált, nem is feltétlen tudatosan. Váljunk meg tőlük, újítsunk be, lehet, hogy felszabadulunk tőle!

Mert mindenütt jó, de a legjobb otthon – ha tényleg jó otthon.

1. Dísztárgyak, amik már nem is tetszenek

Lehet, hogy anno, mikor megvetted, tetszett a gyári ikeás avokádófotó a képkeretben, és jól is mutat, de érdemesebb lenne valami személyesebbet kitenni. Ugyanez áll a hozzád kevéssé közel álló halott nagynéni vázájára vagy a százéves indiai falvédőre is, ami már kicsit sem illik hozzád, pedig régen a füstölők és a batikolt gatyák mellé jól ment. Lehet, hogy sokkal felszabadultabb leszel, ha cserélsz. Vagy ajándékozd el ezeket!     

Tipp

Közhelyes, de olyannal vedd körbe magad, ami tényleg jó kisugárzású, pozitív érzéseket kelt benned, amiktől vidám leszel, mert jó emlék, ami sokat jelent, ami számodra szép. Apróságnak tűnik, de az alap közérzetedre hatni fog!

2. Ruhák

Nagy mumusok, ezektől válunk meg talán legnehezebben – a hiúság nagy úr, plusz mindig ott a esély, hogy visszajön divatba/belehízunk/belefogyunk, meg hát annyira szerettem anno, és drága is volt, nincs szívem kidobni. Nekem így van tele minden létező fiókom és szekrényem – még a szülői házban is – az exkedvenc ruháimmal. Pedig egy részük már elment a rászorulóknak. Plusz terhet róhat rád az is, ha folyton a régi 36-os cuccaidba akarod bepréselni magad. Legyen szigor: amit az utóbbi egy évben nem vettél fel, válj meg tőle, ajándékozd el, menj ruhacserékre!

3. Emlékek, amiktől bűntudatunk van megválni

A legtöbb ajándékba kapott tárgy ide tartozik, amit baromira sose vettél volna meg magadnak: egy csúnya kép, egy művirág, egy rózsa alakú lámpa. De mivel imádod, akitől kaptad, nem mersz megválni tőle. Pedig sanszos, hogy fel se tűnne neki, valld be. Meg ha kicsit bölcsebben szemléled a dolgot, miért ne adhatnád oda annak, akinek tényleg tetszik, mondjuk anyudnak?

4. Régi, rossz hangulatú emléktárgyak

Lehet, hogy attól van mindig megmagyarázhatatlanul rossz kedved otthon, mert tele vagy régi, rossz, fájó emléktárgyakkal – gondold át, mikkel veszed körbe magad. Az exed kedvenc párnája, egy elhunyt családtag fotója, egy ajándék egy volt baráttól, akivel összevesztetek, mind-mind lehet nyomasztó hatással is rád. Okozzon az otthonod biztonságos és jó érzéseket, nem vagy rossz ember, ha inkább elrakod ezeket a tárgyakat!

5. Törött, szakadt, tönkrement tárgyak

4 éve ígérgeted, hogy megragasztod az eltört állólámpát vagy bögrét, vagy hogy felvarrod az új gombokat a ballonkabátodra – semmit nem dobunk ki alapon. Lehet, hogy jobb, ha ezt elveted: légy őszinte, annyira nem fontos, ha eddig nemtetted meg.

...és ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!