Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 háztartási cikk, amire szerintünk soha ne költs

Vannak olyan háztartási cikkek, amelyeket nem kell drágán megvenned, mert simán otthon is elkészítheted sokkal olcsóbban.

Pénzt spórolni rengeteg módon lehet, de az egyik legjobb módszer, ha nem költünk felesleges dolgokra. A háztartási cikkek, szerek is ilyenek, hiszen rengeteg mindent akár pár száz forintból előállíthatunk ahelyett, hogy méregdrágán megvennénk a boltban. Mutatunk is pár spórolási tippet!

1. Tisztítószerek

Manapság az egyik legtrendibb dolog tisztítószert gyártani otthon, emellett pedig nagyon költséghatékony és természetbarát, hiszen ezeknek a szereknek az egyik alapja a szuper olcsó ecetPultok, üvegek és egyéb felületek tisztítására készítsünk fehérecetből és vízből 1:1 arányban oldatot.

1:9-es arányban (1 egység ecet + 9 egység víz) pedig készítsünk permetet, amivel a zuhanyzót, a kádat tudjuk megtisztítani az odaszáradt szappanmaradékoktól, illetve egyéb lerakódásoktól.

2. Fafényező

Te is több ezer forintot költesz évente faápoló szerekre? Pedig könnyedén lecserélheted ezeket egy pár száz forintos keverékre: rázz össze egy csészényi olívaolajat egy citrom levével, majd ezt dörzsöld be a bútoraidba.

3. Ékszertisztító

Semmi értelme drágán megtisztíttatni az ékszereinket vagy beszerezni egy erre alkalmas tisztítószert. Kenj rá sima fogkrémet, majd pár perc után töröld le egy száraz ronggyal. Ha ez nem válna be, akkor egy kisebb tálat bélelj ki alufóliával, adj hozzá egy kis sót vagy szódabikarbónát, majd töltsd fel meleg vízzel. Ezután rakd bele az ékszert, és keverd fel a vizet. Ezután egyszerűen eltávolítod az ékszer szennyeződéseit.

4. Portörlő

Sokféle portörlőrongy kapható a boltokban, de aki igazán gyors eredményt akar elérni, az jobban teszi, hogy porszívózás előtt fog egy hajszárítót, és a látható területekről, tárgyakról egyszerűen lefújja a port. Minek is törölnénk a port drága vegyszerekkel és rongyokkal, ha ilyen könnyen és gyorsan megoldhatjuk ezt a problémát? 

5. Sminklemosó

Teljesen fölösleges drága lemosókra költened, hiszen ott van a konyhádban a legjobb megoldás, ami ráadásul még szépíti és táplálja is a bőrödet. Az olívaolaj kíméletesen tisztít, és emellett még ápolja és táplálja is az arc bőrét.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapképek: getty

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lewega
lewega Sat, 2020-09-26 08:02

Ilyen baromságot sem hallottam még! Lefújni a port? Mert az nem száll le újra?