Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 helytakarékos és ötletes tárolási praktika, ha kicsi a lakás

Így tárold az állandóan összegabalyodó nyakláncaidat, a piperecuccaidat és a sok helyet foglaló ágyneműket, ha helyszűkében vagy!

Néha már egy-két apróbb trükkel is nagy változást érhetünk el, különösen igaz ez a jól átgondolt, ötletes tárolásra. Használd a kreativitásodat, és még egy kis lakásban is lesz mindennek helye.

A bizsukból sosem elég, de ha sok nyakláncod, fülbevalód és karkötőd van, könnyen eluralkodhat a káosz. Készíts magadnak egy egyszerű, de mutatós ékszertartót fillérekből! Szerezz be egy faliújságot, fújd le a keretet egy neked tetsző színnel, vagy ragassz rá egy üres képkeretet. A parafatáblába szúrj gombostűket, vagy apró szegekkel, ragasztóval erősíts a két oldalához zsinórokat, majd akaszd rá az ékszereidet.

Ha kevés a helyed, akkor a vákuumos ruhatároló táska neked való.  Az eredeti térfogatot akár 80% -kal is csökkentheti, ami az ágyneműk, takarók és párnák esetében jelentős helymegtakarítást jelenthet.

De a vákuumos megoldás jól jöhet nyáron is, amikor a téli ruhákra nincs szükség, és helyszűkében vagy. Ha jó minőségű zsákot veszel, a gombásodástól, és a penésztől sem kell tartanod, és már pár száz forintért beszerezheted darabját. Ha beletetted a fóliába a ruhákat, már csak ki kell szívni a levegőt egy porszívóval az erre kialakított nyíláson keresztül, végül a kupakkal lezárni, és már mehet is a szekrénybe.

Apró dolognak tűnhet, mégis sokkal rendezettebb hatást érhetünk el, ha az egy csomóban tornyosuló, vagy éppen szanaszét heverő hajgumikat rendszerezzük. Mindehhez elég egy-két karabiner, vagy egy hajlított drót, amit felakasztunk, és ráaggatjuk a hajgumikat. Olcsó, mégis praktikus megoldás.

Szerezz be egy ajtóra akasztható zsebes tárolót, amit kedved szerint akaszthatsz a gardróbba, a fürdőbe, de akár a konyhába is. A tisztítószerektől kezdve a konyhai eszközökön és a fűszeres üvegeken át a cipőikig sok minden tehetsz a zsebekbe attól függően, hogy mekkora tárolót veszel, és hol használod. Létezik csempére tapasztható tároló is, azonban ezek kevésbé bírják a gyűrődést, de a könnyebb piperecuccok számára jó megoldás lehet.

 

Te is nemes egyszerűséggel, de annál nagyobb káoszban a szekrény alján, vagy egy fiókban tárolod a vállfákat? Ha van szobainasod, használd ki, és ne csak a ruháidat, hanem a vállfákat is tedd rá. Ha nincs ruhatartód, akkor fogj két hosszabb cipőfűzőt, és kösd össze a nem használt vállfákat a két végükön, így nem akadnak össze, és rendezettebb hatást keltenek a szekrényben is.

Ezeket olvastad már?

via BuzzFeed

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!