Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 mocskos dolog, amire nem hinnéd, hogy a mosogatótabletta a megoldás

Ha egy darab mosogatógép-tabletta képes akár egy 12 személyes étkészletet elmosni, vajon mire lehet képes mondjuk egyetlen sütőráccsal vagy a gáztűzhely edénytartó rácsával?

A választ eláruljuk: igazi csodákra! Tartsd észben, hogy a mosogatógép-tabletta nagyon erős tisztítószer, ezért elég óvatosan kell vele bánni, főleg, ha nem csak a gépbe dobjuk bele – bármelyik tisztítási megoldást is választod, mindenképpen húzz gumikesztyűt, mielőtt munkához látnál!

Mutatjuk, mire jó még a mosogatógép-tabletta:

1. Mosógéptisztításhoz

Sokszor írtunk már arról, milyen fontos néha a mosógépet is kitakarítani, ha pedig az amúgy környezetbarátabb ecetes tisztítás helyett erősebb tisztítószerre van szükségünk, tegyünk a mosógép adagolójába egy tablettát, és indítsunk el egy ÜRES mosást. Hatékony és olcsó megoldás, tekintve, hogy egy darab tabletta ára márkától függően 30-55 forintba kerül. 

2. Gáztűzhelyrács

A gáztűzhelyen található edénytartó rácsok nagyon rövid idő alatt lesznek piszkosak és ragacsosak, a vasra telepedő szennyeződéseket pedig nincs az a mosogatószer, ami könnyen letisztítaná

Vegyünk egy lavórt vagy felmosóvödröt, töltsük meg vízzel, dobjunk bele egy tablettát, és egy éjszakára áztassuk be a rácsokat. Másnap már egészen egyszerű lesz letörölni a szennyeződéseket, a rács csak úgy csillog majd! 

3. Sütőrács

Az előző ponthoz hasonlóan a mindig ragadós és rásült ételmaradékos rács is lehet szebb, mint újkorában, így ezt az eszközt is érdemes beáztatni egy éjszakára mosogatótablettás vízbe. 
 

 

Nosalty-tipp:

Ha mindent egyszerre szeretnél mosni, és lavór helyett inkább a fürdőkádat választod az éjszakai áztatáshoz, ügyelj arra, hogy a munka végeztével alaposan ki legyen mosva a fürdőkád, a tabletta miatt ugyanis csúszóssá válhat a kád felülete. 

4. Sütőajtó

Ehhez az eljáráshoz KÖTELEZŐ gumikesztyűt húzni. Egy tálba eresszünk langyos vagy meleg vizet, mártsuk bele a tablettát a vízbe, és óvatosan kezdjük el a sütő ajtajáról ledörzsölni az odaragadt szennyeződéseket. Könnyű és gyors megoldás!

5. WC

Dobj be este egy tablettát a WC-kagylóba, másnapra eltűnnek a porcelán oldalára ragadt szennyeződések (értjük ez alatt például a vízkövet.)

 

Ez is érdekelhet: 

 

via TheSun

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!