Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 ok, amiért teljes hülyeség fokhagymanyomót használni

A fokhagymanyomó szerintünk sem az élet főbb találmányai közé tartozik, főleg, ami a  tisztítását illeti. Na de mi az azmég, ami miatt nem éri meg?

Szóval, átgondoltuk mi is, és tökéletesen egyetértünk a delish cikkével, miszerint (minimum) 5 okot lehet mondani, ami miatt a fokhagymanyomó legtöbbünk konyhájából hiányzik – illetve kerülgetjük a fiókban.

1. Fura állag

Túl semmilyen és finom állaga lesz a fokhagymának kinyomás után. Legtöbbünk jobb szereti a kisebb-nagyobb darabokat, esetleg hajszálvékony szeleteket, de az a massza, amit a nyomó nagy nehezen kiprésel (a fele cumót benne hagyva a héj közé lapítva), valahogy nem tetszik nekünk.

Receptajánló:

2. Újabb felesleges eszköz

Ha már eszközöket halmozunk (amúgy is kicsi) konyhánkban, az a minimum, hogy többfunkciós legyen, hát nem? Mondjuk mint egy kézimixer vagy egy reszelő. Ha már helyet foglal, legyen nélkülözhetetlen.

3. Agresszívabb íz

Egy külön emiatt végzett kísérlet szerint akkor a legagresszívebb az íze, ha nyomóval préseljük – késsel aprítva finomabb, lágyabb aromát eredményez, ami egy fokhagymánál bőven elég.

Ezt nézd meg?

4 tuti tipp, amivel elűzheted a fokhagymaszagot a kezeidről

4. Rémálom tisztítani

Mert benne ragad a héj és sokszor a gerezd fele, a lukak meg eltömődnek, így csak akkor van esélyünk, ha rögtön beáztatjuk vagy elmossuk, mosogatógéppel pedig inkább ne is próbálkozzunk.

5. Leég

Nagyon gyorsan leég, ha nyomóval nyomjuk, ezért inkább sütés, főzés nélküli fogásokhoz használjuk, amikhez nyersen kell adni – mondjuk egy padlizsánkrém, lángos vagy pesto.

Receptajánló:

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Mon, 2018-08-13 15:12

Nekem volt legalabb 5 fokhagymanyomom, de nem birtak a gyurodest, mind eltorott. Meguntam, hogy mindig ujat vegyek es igy maradok a kes mellett, mert pillanatok alatt fel lehet apritani vagy szeletelni ugy is.

gavloimrene
gavloimrene Fri, 2020-02-21 12:10

Szintén, én is legalább ötöt vásároltam, de egyik sem nyomta át a fokhagymát, inkább reszelem, vagy szeletelem....

Cimpaci
Cimpaci Mon, 2018-08-13 10:11

Ekkora idióta cikket is régen olvastam már! Micsoda baromság az, hogy "fura állag", meg "leég"?! Mert a kedves cikkíró nyilván lusta elmosogatni használat után a fokhagymanyomót, ezért kitalál mindenféle kifogást, hogy miért is ne használja. És erről még cikket is ír! A világ legegyszerűbb dolga kitisztítani egy fogpiszkálóval a fokhagymanyomót, 1 perc az egész. Akinek nincs kedve, ideje, energiája ehhez, és más "felesleges" dolgokhoz, az ne főzzön! Pláne ne írjon cikkeket erről! Eszem megáll...

sheenka79
sheenka79 Tue, 2019-02-19 08:35

Teljesen egyet értek. Én mondjuk fogkefével tisztítom, mert az van a mosogató mellett takarításra befogva, de kb. 1 perc valóban elmosni. Arról nem is beszélve, hogy aki fokhagyma reszelésre buzdít, annak se bűzlött a keze tőle 3 napig... :D Nekem is van olyan, hogy lusta vagyok használni, bevallom. Na és? Olyankor előkapom a fokhagymakrémet és kész. Viszont az a fura állag sokkal jobb egy szószba, mártásba, főzelékbe, mert nem harapok rá, és nem marja szét a számat, amire van esély egy erőteljesebb gerezdnél... Ha neki ez kell, szíve joga, de kezdem unni, hogy olyan emberek írnak főzőoldalra cikket, akik a konyhát csak kívülről látták eddig... :D

bettinea
bettinea / bettinea Sun, 2018-08-12 18:49

Én imádom a fokhagymanyomómat (ami egyben diótörő is); beleteszem a megpucolt fokhagymát, átnyomom, a másik oldalon lekaparom késsel, mehet bele a következő és a végén a benne maradt cuccot még egyszer átnyomom és a maradékot is a kajába teszem, mert már elég pépes az is. Így tisztítani se nehéz, mert szinte semmi nem marad benne. Az állagával meg semmi bajom, viszont hülyét kapnék, ha nekem kellene felszeletelnem vagy lereszelnem/apróra vágnom 3-4 gerezd fokhagymát, mert piszkosul ragad és büdös is...