Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 tipp, hogy ne legyen olyan szörnyű a reggeli felkelés

Minden reggel megszenveded a felkelést, az órára, telefonra ébredést? Valószínűleg az emberiség 99%-a így van ezzel - ettől még rettenetes tud lenni. Pár tippel segítünk!

1. A megfelelő ébresztés - óra, telefoncsörgés illetve applikáció - megtalálása

Hidd el, hogy nem mindegy, mi az, amit a legjobban gyűlölsz, mikor felkelt a legizgibb álmodból reggel, hogy bemehess dolgozni - de az utálat mértéke állítható! Van aki a nyugis, halkan induló dallamokra esküszik (pl. én), van akinek az intenzív, halottat is felébresztő óracsörgés a kifizetődő, mert másra nem kel fel, van aki szundizik 5 percenként újrakeltve magát, van aki rögtön rádiót kapcsol. A leggyorsabb, ha olyan távolságba teszed az ébresztőt, hogy ki kelljen kelni ahhoz, hogy leállítsd.

2. Természetes fényt beengedni!

Ezerszer jobb kedvű leszel, ha ágyadat, függönyödet stb. úgy rendezed, hogy reggel bejöhessen a szűrt fény - könnyebben tudsz kelni így, mintha hirtelen a vaksötét szobát kellene lámpával megvilágítanod óracsörgés után, hiszen a természetes fény hatására a melatonin (alvásért felelős, sötétben keletkező hormon) termelődése is megszűnik.

3. VIZET, VIZET, VIZET!

Sokat szajkózzuk, de nem hiába - a sok víz fogyasztása mindenre jó, hiszen testünket a víz táplálja! Reggel is remekül felébreszt - a kávéval ellentétben átmossa a tested a mérgező anyagoktól, kinyitja a szemed (próbáld csak ki!), beindítja az anyagcserét, az agyműködést, és még az étvágyad is kisebb lesz, ha iszol egy jó nagy pohárral ébredés után!

4. TELEFONT, GÉPET KI!

Amikor befekszel az ágyba és besötétítesz, a legrosszabb, amit tehetsz elalvás előtt, hogy telefontozol, gépezel - a világító kék fény miatt az agyad nem bír kikapcsolni, pihenni, a melatonin termelése nem indul be (az agyad nappali fény illúzióját éli meg), és nem leszel kipihent. Ma már telefonos appok is kiszűrik ezt a kék fényt (pl. night-shift), de a legjobb, ha ilyenkor már magadtól messzire teszed a lenémított kütyüdet.

5. Mosolyogj!

A mosolygás bizonyítottan boldogságérzést hoz az agyba - erőltetve is. Kezdd az ébredést egy (akár kikényszerített) mosollyal, és máris jobb lesz minden!

Ezt is olvasd el

14 NEM konyhai kütyü új szerepben - a konyhában

(cikkforás: spoonuniversity

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!