Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

500 kalória ebédre

Már adtam tippeket nektek az 1500 kalóriás étrend vacsoráira, most íme néhány ebédötlet 500 kalóriával!

Nemrég adtam nektek tippeket az 1500 kalóriás étrendbe illeszthető vacsorákra, amelyek energiaértéke ~300 kcal körül optimális. Most ugyanehhez a napi össz-energiabevitelhez kapcsolható ebédötleteket válogattam ki nektek.

Mint azt megelőző cikkemben is írtam, nem meglepő módon a testsúlycsökkentő étrend egyik alappillére a megfelelő napi energiabevitel, azaz egyik célunk, hogy a napi energiabeviteli érték alatta maradjon az energiafelhasználási értéknek. Az, hogy az adott egyénnek hány kilokalória a napi energiabeviteli szükséglete azonban függ többek között pl. a nemétől, az életkorától, az ismert betegségeitől, a fizikai aktivitásától stb. Ennek megfelelően az adott személy napi energiaszükséglete egy rá jellemző érték, mindenkinél más és más.

Ugyanakkor vannak olyan napi energiabeviteli ajánlások, amelyek gyakrabban merülnek fel a fogyással kapcsolatban, ilyen pl. az 1500 kcal-os napi energiabeviteli előírás. Ha figyelembe vesszük, hogy a fogyni vágyó étkezési ritmusa ideális – azaz ötször étkezik egy nap, illetve az ebéd szerepe a napi energiabeviteli eloszlásban ~35%, akkor az 1500 kcal-os étrendben az ebédre 525 kcal jut. Természetesen ezt a számot nem kell kicentizni, +/- 20-30 kalória még elfér, ha úgy jön ki a lépés (arra azért figyeljünk, hogy ne minden étkezésnél +20-30 kalória legyen, mert az a napi energiabevitelre vetítve már érdemben fogja meghaladni a javasolt mennyiséget).

A NoSalty receptkínálatából kerestem nektek az 525 kcal-os előírást megközelítő ételeket, amelyeket ebédre elkészíthettek. Váljon egészségetekre!

(A jelen cikkben foglaltakkal segíteni kívánjuk felhasználóink döntését a kiegyensúlyozott táplálkozási célok megvalósításában, a számukra megfelelő ételek kiválasztásában. Ez azonban nem helyettesíti a személyre szabott szakorvosi, dietetikai konzultációt. Étrendi kérdéseivel forduljon személyesen szakemberhez!)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!