Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5+1 gasztroműsor, amire érdemes rákattannod karantén idején

A karantén ideje alatt valahogy muszáj hasznosítani a rengeteg szabadidőt. Főzhetsz velünk, olvashatsz könyvet, vagy rákattanhatsz a legjobb gasztroműsorokra.

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében sokan maradunk otthon, dolgozunk home office-ban, együtt tanulunk a gyerekekkel, a nap maradék részében pedig próbáljuk feltalálni magunkat, hogy ne unatkozzunk. Több lehetőség adott, tornázhatunk, végre elolvashatjuk a könyveket, amiket már régóta szerettünk volna, főzhetünk, vagy belenézhetünk a legjobb gasztroműsorokba a Netflixen. Utóbbiból mutatjuk a mi személyes kedvenceinket:

1. Chef's Table

Megkerülhetetlen sorozat. Az Emmy-díjra is jelölt Chef's Table nemcsak a főzésre koncentrál, hanem a vendéglátásban részt vevő szereplőkre is. Adásról adásra érdekes karaktereket ismerhetünk meg, akiktől rengeteget tanulhatunk a gasztronómiáról. Megismerhetjük a séfek göröngyös életútját, a szakmán belüli megpróbáltatásaikat, miközben különböző országok kultúrájába is betekintést nyerünk.

2. Mi kerül az asztalra? (Final Table)

A Final Table valójában egy reality show, melyben profi séfek csapnak össze a világ számos országából. Minden adásban egy-egy nemzet ételeit kell lefőznie az összes jelen lévő szakácsnak. A műsort két évvel ezelőtt mutatták be, de aki szereti a Konyhafőnökhöz, vagy a Séfek séféhez hasonló műsorokat, annak biztosan tetszeni fog.

3. Cukorláz (Sugar Rush)

Aki szereti a szép sütiket és tortákat, azt lázba fogja hozni ez a műsor. A Cukorláz egy sütőverseny, ahol négy cukrászcsapat versenyez egymással és az idővel. A párosoknak három körben kell bizonyítaniuk, hogy ők készítik a legszebb és legfinomabb édességeket. Az idő, amit az első körben a cupcake-ek, és a második körben az aprósütemények készítésénél megspórolnak, továbbvihetik a döntő körbe, a tortákra. A legügyesebb csapat a végén 10 ezer dollárt nyer, feltéve, hogy kreációik elnyerik a két állandó zsűritag, a cupcake-királynő Candace Nelson és Adriano Zumbo az ausztrál sztárcukrász, illetve egy vendégzsűri tetszését. A műsorban szemet gyönyörködtető alkotások készülnek, amiket látva rögtön csurogni kezd a nyálunk.

4. Ronda és finom (Ugly Delicious)

A népszerű Momofuku Tészta Bár alapítója, David Chang 2018-ban indult útjára a Ronda és finom sorozattal, amely idén újabb részekkel jelentkezik. Chang a második évadban Sydney-be, Mumbai-ba és Isztambulba invitál bennünket, hogy megmutassa a legfurább, mégis legfinomabb fogásokat és a mögöttük álló érdekes embereket. A műsorból nem csak az ételekről tudunk meg sokat, hanem az egyes kultúrákról és emberekről is, ezért bátran lehet gasztrorealitynek nevezni. 

5. Kilátástalan éttermek kilátással (Restaurants on the Edge)

A Netflix idén februárban bemutatott utazós, étteremfelújítós sorozata, mely egy kicsit Gordon Ramsay – A konyha ördöge című műsorára hajaz, amit valószínűleg sokan láttak már. Sajnos pont a szabad szájú séf hiányzik a Kilátástalan éttermekből. A műsorban Nick Liberato (restaurator), Karin Bohn (dizájner), Dennis Prescott (séf) éttermeket látogatnak meg a világ leggyönyörűbb tájain. Minél jobb a kilátás, annál rosszabb az étel az egyes helyeken. A trió célja, hogy olyan éttermeket alkossanak, amely nemcsak helyi ételeket, hanem a helyi közösségeket is bemutatják. Ezt teszik a műsor házigazdái is, akik az első részben, Máltán nemcsak a bajba jutott éttermet segítik ki a bajból, hanem a helyi hagyományokat őrző üvegműveshez is.

+ 1. Ezt jól kisütöttük! (Nailed it!)

Ha egy kis nevetésre vágyunk, akkor az Ezt jól kisütöttük! a tökéletes választás. A műsor amerikai változata már a harmadik évadnál tart, de néhány európai országban is sikereket ért el a széria, melynek lényege, hogy amatőr cukrászok mérik össze a tudásukat. A három versenyző két körben csap össze, az elsőben egy „egyszerűbb” desszertet kell lemásolniuk, a második körben pedig egy nagyon nehéz tortacsodát. A műsor lelke igazából Nicole Byer, aki sajátos humorával dicséri vagy éppen hordja le az amatőr cukrászok szörnyű alkotásait.

Ezeket olvastad már?

Cimlapfotó: Netflix

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!