Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5+1 nagyon jó ok, hogy miért NEM érdemes kihagynod idén a Sziget Fesztivált!

Hét nap, 9 világhírű fellépő a Nagyszínpadon, Jane Goodall békenagykövet és több száz elképesztően színes zenei és kulturális program egy helyen. Ez az idei Sziget Fesztivál. 

Idén augusztus 7-től egészen 13-ig vár mindenkit a Sziget Fesztivál, mely idén sem csak a zenei programok és sztárfellépők miatt lesz felejthetetlen, de megannyi színes, szórakoztató és érdekes programot kínál nekünk majd egy egész héten keresztül. 

A 27. Sziget fellépői között idén olyan neveket találhatunk, mint Ed Sheeran, Mackelmore, a Florence + The Machine, Post Malone vagy a Foo Fighters, aki az idei fesztivál legnagyobb, csaknem két és félórás záróbulijával hágják tetőfokára a hangulatot. A fesztivál egyik különlegessége és ars poeticája, hogy évről-évre egyre több élményt nyújt a látogatóknak, idén sincs ez másképp, sőt! Mutatjuk, miért érdemes ellátogatnod a Hajógyárira! 

1. Mert elképesztő zenei kínálat vár rád!

7 nap, 9 headliner és több tucat ismert zenész és zenekar koncertjén vehetsz részt 6 éjszakán keresztül, kora napnyugtától egészen reggelig! A feljebb már felsorolt sztárok mellett itt lesz még a Twenty One Pilots, Martin Garrix, Franz Ferdinand, a Years and Years, Tove Lo, CHVRCHES, Tom Odell, Jain, Halott Pénz, Quimby, Punnany Massif és még legalább 100 különböző stílust és zenét képviselő hazai és külföldi fellépő, akikről bővebben ITT tájékozódhatsz. 

2. Mert egy hihetetlenül színes közösség tagjává válhatsz!

A Sziget a Love Revolution, vagyis a szeretet forradalma jegyében egy olyan közösséget hoz létre, amely nyitott az emberekre. Egy hét alatt csaknem 100 különböző ország kultúrája találkozik itt a béke és az elfogadás jegyében. A fesztivál Szitizenjei hisznek  különbözőség elfogadásában, az emberi méltóság tiszteletében, az egymás iránti figyelem fontosságában, az emberek és nemzetek egyenjogúságában, az egyéni és társadalmi felelősségvállalásban, a közösség erejében, a fenntartható fejlődésben, a boldogsághoz való jogban és legfőképp a béke és a szeretet hatalmában.

Ebben a hatalmas térben és társaságban szórakozhatsz, ismerkedhetsz, tanulhatsz és fejlődhetsz úgy, hogy az ne csak egy hétre, de akár egy egész életre megváltoztassa a világról alkotott képedet. 

3. Több száz színes és érdekes program részvevője lehetsz! 

A zene mellett a művészet és a tudatosság is fontos szerepet kap a fesztiválon. A látványos koncertek mellett a cirkusz, a színház, a tánc, a különböző performanszok és a képzőművészetek is képviseltetik magukat, ráadásul még a Szitizenek is kipróbálhatják magukat a művészeti programok keretein belül. A világ minden tájáról érkeznek olyan művészek és előadók,  akik egy-egy különleges produkcióval teszik még színesebbé a nappalokat és az éjszakákat is. 

4. Megismerheted a Világot, és tehetsz is érte!

Az idei Sziget rengeteg fontos üzenet közvetít a tudatosság, és a környezetvédelem jegyében. A koncertek között olyan világhírű környezetvédők és aktivisták szólalnak majd fel, mint Jane Goodall főemlőskutató és ENSZ békenagykövet, Al Gore volt amerikai alelnök valamint Rosa Anders Milan van der Meulen környezetvédők, akik a környezeti problámák súlyosságára és a klímaváltozás következményeire hívják fel a figyelmet.

A beszélgetések mellett nem csak szóban, a gyakorlatban is elsajátíthatjuk a környezettudatosság alapkövetelményeit. A fesztiválon a tavalyihoz hasonlóan idén is Repoharakból fogyaszthatjuk a frissítőket, teljesen eltűnik a műanyag szívószál, szelektíven gyűjthetjük a szemetet, valamint biztosak lehetünk benne, hogy az általunk termelt hulladék nem a Dunában köt ki. Több tucat önkéntes és csaknem 140 szelektív hulladékgyűjtő gondoskodik majd arról, hogy a szemét újrahasznosítható vagy komposztálható lehessen.

A feldolgozott zöld hulladékból készült humusz a fesztivál után  az Óbudai Sziget rekultivációja során kerül felhasználásra, a fesztiválon maradt sátrakat, matracokat és hálózsákokat pedig a rászorulóknak ajánlja fel a Sziget, ezzel mintegy 150 köbméter hulladéktól mentesítve a fesztivál területét. 

Tavaly mi is megnéztük, hogyan is működik a Sziget fenntarthatósági projektje, egy kis hangulatkeltésnek nézzétek meg ott készült beszámolónkat! 

 

5. Játssz, bulizz, ismerj meg és ismerkedj éjjel-nappal!

A Sziget nem csak megmutatja neked, hogyan érdemes élni, be is von téged minden programjába! Kipróbálhatod a legtehetségesebb magyar tervezők által kreált különleges pihenőhelyeket és játszótereket, megismerheted közelebbről az LMBTQ közösség életét, együtt pöröghetsz a jobbnál-jobb zenékre a különleges Magic Mirror sátrában, megismerkedhetsz a TEDxBudapest nyitott beszélgetésein felszólaló innovatív, nagyszerű gondolatoktól és céloktól vezérelt fiatalokkal, betekintést nyerhetsz nemzetközi és a magyarországi civilszervezetek életébe és munkásságába, ezenkívül mozizhatsz, strandolhatsz, sakkozhatsz, elveszhetsz egy különleges labirintusban, és még a leghíresebb magyar múzeumok életébe is beleshetsz. És ez még messze nem minden... 

+1 Természetesen ízekben sem lesz hiány! 

A Sziget mindenkire gondolt, így lehetsz húsevő, vegetáriánus vagy vegán, biztosan megtalálod a számodra legfinomabb falatot. Az adagok sem kicsik, nem mutatja ezt jobban két éve készült videónk sem, amelyben Nóriék a legjobb vega kaják nyomába eredtek.

Azok, akik inkább a mulatozásra költenének többet, az Aldi kitelepült áruházában gyorsan és költséghatékony módon beszerezhetnek mindent, mi szem-szájnak ingere. A bankkártyádat sem kell feltétlenül magaddal hoznod, a fesztivál egész területén a karszalagoddal, vagy akár a telefonoddal is fizethetsz. 

A 27. Sziget Fesztivál tehát augusztus 7-től vár titeket az Óbudai Hajógyári-szigeten. Gyere el, mert ez lesz az év legnagyobb,leghosszabb és legsokszínűbb bulija. 

EZ IS ÉRDEKES: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!