Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6 strapabíró növény a balkonra/teraszra, ami 30 fok felett is bírja

Egész nap verőfényes napsütésben úszik a teraszod? A balkon inkább egy sivataghoz hasonlít, mert egy növényed sem éli túl? Segítünk!

A következő növények nagyon szárazságtűrőek, és nem mellesleg imádják a napsütést is. 30 fok felett sem lesz semmi bajuk sem az erkélyeden, sem a teraszon.

Agavé

Pozsgás növény lévén nagyon szereti a meleget. Ültetéséhez kavicsos talajt érdemes választani, ebben fejlődik szépen. Víz- és páratartalom-igénye egyaránt alacsony, öntözni is elég heti egy alkalommal.

Ezt láttad?

11 növény, ami úgy hat rád, mint egy antidepresszáns

Kokárdavirág

A kokárdavirág közepes magasságú,  40-60 cm-es magasságot elérő, jó szárazságtűrő, ellenálló növény. Virágágyásba, kaspóba ültetve egyaránt jól mutat a legmelegebb teraszon is!

Verbéna (Vasfű)

A kerti verbéna fény és melegigényes növény, így napos, világos helyet keressünk neki, ahol a talaj jó vízelvezetésű.

Sárgaviola

A sárgaviola fényigényes növény, ezért nyugodtan kerülhet tűző napos, vagy félárnyékos helyre. Talajok közül leginkább a mérsékelten meszes, kevésbé kötöttet kedveli. Vízigénye átlagos, mérsékelt öntözést igényel.

Leander

Olyan helyet kell számára választani, ahol bőségesen juthat napfényhez, mivel virágzásához elengedhetetlen a meleg és a sok napsütés. Arra azonban figyeljünk, hogy eső ne érje, mivel a sziromlevelek könnyen bebarnulhatnak, ha az esőcseppek összeragasztják őket.

Varjúháj

Remekül mutatnak sziklakertekben vagy kaspókban, ráadásul a nagyon szívós, változatos külsejű pozsgás növények, így bírni fogja, ha éppen a te teraszod maga a szahara.

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!