Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 alapszabály: így használd az irodai mikrót, hogy ne utáljanak még jobban a kollégák

Minél nagyobb az iroda, a nagy számok törvénye alapján annál többször is mikrózunk, ezzel pedig a konyhai összetűzések is sokszorozódnak. A mikrózás etikettje következik.

Mi nem vagyunk annyira sokan egy helyen itt az irodában, de itt is sokszor megesik, hogy sorban állunk a mikróért ebédidőben. A takarítás is elég ad-hoc működik, de hálisten viszonylag ritka a szétrepült paradicsomszósz és az orrfacsaró halszag a mikróban. Viszont egy sok-sok fős cégnél nem irigyeljük azt, aki épp felmelegítené az ebédjét. Ezeket inkább tartsd be, ha nem akarod kivívni a kollegák utálatát:

1. Ne stoppold

Ha lehet, ne mikróban elkészülő fagyasztott kaját vigyél ebédre, amit ~10 percig kell melengetni – egyszerűen nem illik. Egy nagyobb cégnél ebédidőben akkora sort fogsz felduzzasztani magad mögött egy ilyen „magam főzöm az ebédem” akcióval, hogy nem leszel nagy kedvenc.

2. Tegyél rá fedőt, mert fröcsög

A paradicsomos mártások, szószok, a töltött paprikád vagy a zabkásád, de a spenót is előszeretettel fröcsköli szanaszét élénk, zsíros foltjait a belső burkolaton és a forgótálon – tegyél félig zárt fedőt a dobozodra, vagy utána állhatsz neki takarítani. Legalábbis úgy illene.

3. Szagos kajákat annyira ne

Hal. Főtt tojás. Ázsiai halszószos ételek. Brokkoli, káposzta, karfiol, kelbimbó. Nem nyerő ötlet, ha szűk térről beszélünk, ha közel vannak a kollégák a konyhához, vagy ha a szellőztetés is nehézkes (pl. egy multiban). Ne kárhoztassunk mindenkit orrcsipeszre, csak mert éppen tonhalas főtt brokkolit kívántunk tojással. Ismerek olyan céget, ahol a főnök simán kitiltotta a töltött káposzta kaliberű ételeket.

Mikrós kedvenceitekből:

4. NULLÁZD LE!

Nekem is mániám, hogy a megadott idő előtt picivel már kikapjam a kajámat, nehogy már pont lejárjon az idő, de mint kiderült, a számláló le nem nullázása sokakat idegesít. Meg az is, ha átállítod olvasztóra. Vagy alacsony teljesítményre. És úgy hagyod. Gondoljunk egymásra, na.

5. Ne kolbászolj el, ha épp melegítesz

Mert a többiek várhatnak rád. Meg eltűnhet a frissen melegített ebéded, amit nem sanszos, hogy szeretnél. 

6. Ne piszkáld a többiek kajáját

Ne vedd át az irányítást mások autonóm mikrózása felett! Ne nyomd ki a számlálót, ne nyisd ki az ajtót csak úgy, mert szerinted már kész, és ne vedd ki, hacsak nem tűnt el az illető órákra. A kaja szent!

7. Ha elrontod, javítsd meg

Beragadt gomb, letört ajtó, és a leggyakoribb, az elmozdult forgótányér – igazítsd meg vagy próbáld megoldani egy illetékessel, de ne sunnyogd el a dolgot, nem szép dolog az.

...ezeket is nézd meg!

via, fotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!