Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 csúnya szokásunk a konyhában, amivel csomó pénzt pazarolunk

Van pár okosság, amibe ha belegondolsz, lehet, hogy egy csomó rossz szokásodat megváltoztatod, hogy tudatosabb legyél, és több pénzed maradjon hó végén!

Valószínűleg legtöbben tudjuk magunkról, hogy igen, lehetne jobban is csinálni a dolgokat a konyhában, azaz mondjuk több vizet spórolni mosogatásnál, kevesebbet főzni, hogy kevesebb maradék is legyen, vagy mondjuk sokkal jobban figyelni rá, hogy ne vegyünk túúúl sok kaját. Akinek nem inge, ne vegye magára.

Ez is érdekes lehet:

5 főzési hiba, amit tényleg jobb lenne mellőznöd

Összeszedtünk pár rossz szokást, amit simán megváltoztathatsz te is, hogy a bűntudat is kevesebb legyen, a környezetednek is jót tegyél, és a pénztárcádnak is:

1. Túlpakolod a hűtőt

Sokunk bakija, főleg, ha (nagy)családosok vagyunk, hogy valahogy mindig becsúszik még 3 joghurt a meglévők mellé, vagy két vaj és három doboz tej van megkezdve egyszerre. Ha túlzsúfolt a hűtőd, előfordulhat, hogy elfelejtkezel a hátracsúszott teljesen szuper meglevőkről, és így a végén ők kerülnek kidobásra, mert megromlanak. Plusz ellenérv, hogy a hűtő szellőzése is blokkolódhat a zsúfolástól, így az több áramot fogyaszt majd, hogy mindent le tudjon hűteni. 

2. Bedugva tartod az összes készüléket

Szívre a kezet, ki húzza ki minden használat után a kávégépet, a pirítót vagy a vízforralót? Huha, asszem nem nagyon látni jelentkezőt. Pedig ilyenkor is fogyasztják ám az áramot!

3. Minden esetben szentírásnak veszed a lejárati dátumot

Sokat beszéltünk már erről mi is – a legtöbb terméken a lejárati dátum azt jelzi, ameddig a lehető legjobb minőségben fogyaszthatod. Ez viszont nem jelenti, hogy rögtön megromlott, ha túlhaladtál azon az adott napon. A kóstolásban és az orrodban higgy – egy teljesen bontatlan termék ritkán romlik meg azonnal!

4. Elindítod a félig üres mosogatógépet

Ne legyél lusta, komolyan. 4 tányér, három pohár meg egy kislábas kézzel való elmosása körülbelül 3 percet vesz igénybe. Rengeteg vizet, áramot spórolsz, ha szigorúan csak a csurig telerakott gépet kapcsolod be!

5. Eldobható termékeket használsz

Zacskók, alufólia, nejlonok, papírszalvéta, papírtörlő – mindre van környezetbarát és olcsó alternatíva! Konyharuha mellett a papírtörlő felesleges lesz, szalvéta helyett leöblítheted ebéd után az arcod vízzel is, műanyag tasakok meg alufóliák helyett meg csomagolhatod az étkedet hosszú évekig príma éthordókba, befőttes üvegekbe, dobozokba stb. 

6. A romlandókat a hűtő ajtajába rakod

+ túl sokat nyitogatod a hűtőt!

Az a mondás, hogy mivel a hűtőajtót (sajnos) elég sűrűn nyitogatjuk, az oda pakolt ételek vannak kitéve leginkább a hőmérséklet-ingadozásnak. Tároljunk itt inkább olyat, ami strapabíró: mondjuk ketchup, mustár, bolti majonéz, vaj, víz, alkohol, gyümölcslevek. Hús- és tejtermékek inkább a polcokra menjenek.

7. Nem címkézed fel a fagyó tartalmát

Bizony, mind dobtunk már ki isten-tudja-mi-az-és-mikor-került-oda típusú húsdarabot a fagyasztóból, igaz? Ne pazaroljunk, minden szuperfinom, friss alapanyagra azonnal ragasszunk címkét a nevével és a dátummal együtt, hogy 3 hét múlva legyen róla fogalmunk, ha keresnénk!

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!