Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 étel, 7 nyári úti cél, 7 utazási tanács

Nem tudod még, hova utazz idény nyáron? Pár finomság bemutatásával igyekszünk segíteni, és még tuti utazási tippeket is kapsz tőlünk!

A nyári úti cél kiválasztásában sok minden lehet segítségünkre, például az, ha megismerjük a helyi gasztronómiát, vagy kapunk pár utazási tippet. Idén nyáron a következő országokat ajánljuk Nektek:

Horvátország

A tengerparti országban kötelező a helyi halakat végigkóstolni, de ne hagyjuk ki a Balkánon sok helyen jellegzetes töltött réteseket és pitéket sem. Horvátországban a nagyon népszerű, mángolddal töltött, török eredetű dalmát különlegességet, a soparnikot akár a standra is magunkkal vihetjük, mert hidegen és melegen is egyaránt nagyon finom!

Utazási tipp:

Ha utazási irodán keresztül utazási csomagban foglalunk minél több kinti szolgáltatást (pl. szállás, bizonyos mértékű ellátás, stb.), az utazásszervezők az érkezéshez képest 20 napon belül már nem emelhetik a részvételi díjat, 20 napon túl pedig a 8%-ot meghaladó emelés estén az utazók indoklás és kötbér nélkül elállhatnak az utazástól.

Görögország

A görög konyha messze túlmutat a muszakán és a gyroson. A mediterrán országban rengeteg olívaolajat, zöldséget, húst és halat esznek, ha pedig kíváncsiak vagyunk egy valódi görög vacsorára, nem hagyhatjuk ki az előételeket, az úgynevezett mezeválogatást, amiben a jól ismert tzatziki mellett olyan különlegességeket találunk, mint a fokhagymás-görögjoghurtos skordalia.

Utazási tipp:

Charter járatokkal nagyon jó ár-érték arányú utazások közül válogathatunk a hazai utazásszervezőkön keresztül.

Egyiptom

 
Az egyiptomi konyha nagyon sok rokon jelet mutat a környező országok konyháival – ha ott járunk, érdemes megkóstolni az olyan nagy klasszikusokat, mint a shawarma, a humusz, a falafel és a különféle zöldséges ételek – mindezt persze egyiptomi módra!

 

Utazási tipp:

A szaktudás és a helyismeret nagyon fontos Egyiptom esetében. Az ókori helyszínek végiglátogatása sokkal egyszerűbb, ha szervezett utazásokra jelentkezünk – így jó eséllyel elkerülhetjük a helyi turpisságokat!

Tunézia:

Akár a többi környékbeli országban, itt is nagyon népszerű a kuszkusz – az egyik specialitásuk a paradicsomos verzió, ezt mindenképpen próbáljuk ki. Nagyon sok zöldséges ételt esznek, a bárány rendkívül népszerű, és messze földön híresek az ezeregy éjszakába illő desszertjeik is!

Utazási tipp:

Mivel a nyelvet kevesen beszélik, érdemes szervezett társas utazásra befizetni – így sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat a nyaralás alatt!

Bulgária

A volt szocialista tábor egyik legnépszerűbb úti célját érdemes ismét felfedezni! A konyhájuk különleges, keveredik benne a szláv konyha a tengerparti finomságokkal. A sopszkasalátát mindenki ismeri, de ha Bulgáriában járunk, a helyiek egyik nemzeti ételét, a gyuvecset mindenképpen kóstoljuk meg!

Utazási tipp:

A charterjáratokkal nagyon jó ár-érték arányú turnusokat foghatunk ki, ha hazai utazásszervezőkön keresztül foglaljuk a nyaralásunkat!

Olaszország

Az olasz konyhában nincs egy olyan, amit kötelező megkóstolni: attól függ, hogy melyik tartományba látogatunk, hiszen Olaszország minden tartománya egy-egy gasztronómiai ékszerdoboz. Tájékozódjunk, hogy melyik rész milyen különlegességet tud magáénak, és ne vigyük túlzásba a pizzázást – kivéve, ha Nápoly környékére megyünk!

Utazási tipp:

Egy olyan sokszínű országban, mint Olaszország, sokat segíthet egy helyismerettel rendelkező utazásszervező, aki akár csillagtúrák szervezésében is a segítségünkre lehet!

Spanyolország

Az Ibériai-félsziget nagyobbik országára ugyanaz igaz, mint Olaszországra: régiónként változik, hogy mit kell végigkóstolni. Ami mindenhol jellemző, az a tapas: a különböző tapasbárok az ország minden területén várják a spanyol falatokra nyitott kíváncsi tömegeket.

Utazási tipp:

Az ország rengeteg kulturális kincse közül nehéz választanunk, ráadásul a spanyolok nem a nyelvtudásukról híresek. Szervezett utazásokkal zökkenőmentesen meglátogathatjuk az ország eldugottabb kulturális kincseit is!

 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!