7 étel, amit ne rendelj az első randin, ha jót akarsz magadnak!

Maszatos száj és ruha, visszafordíthatatlan büfizés, és még sorolhatnánk az első randit végérvényesen befolyásoló kellemetlenségeket. Ezeket ne rendeld az étteremben! (x)

A Randivonalon megismert sármos férfi randira hívott? Hát persze, hogy egy mozi vagy egy étterem lesz a célpont. A film kiválasztását rábízhatod a partneredre, maximum megbeszélitek a vetítés végén, hogy kinek mi tetszett, és mi nem tetszett benne. Lesz miről csacsogni, az biztos. A vendéglő asztala felett viszont komoly problémák adódhatnak, ha meggondolatlanul teszed le a voksod valamely kalamajkakeverő fogás mellett. A következő pár ételt jobb, ha tényleg jó messzire elkerülöd a vacsorarandidon.

Ne kézzel!

Maradj a jól bevált kés-villa kombónál! Segítségükkel a nagyobb szelet húsokat és a fóliás burgonyát is meg tudod szelídíteni. Akkora darabkákat tudsz vágni belőlük, amelyeket biztonsággal a szádba navigálhatsz és meg tudsz rágni, fulladozás nélkül. Ezeket biztosan ne rendeld: hamburger és szendvicstársai, bbq ujjszopogatós borda és csirkeszárnyak, pizza és más lepényfélék.

Spagetti

A tésztával alapjáraton semmi baj nincs, egy pennét vagy egy gnoccit szuper jól fel lehet szúrni a villádra. De a spagettivel és a hosszú tésztákkal, mint például a tagliatelle, meggyűlhet a bajod. Rosszul csavarod fel és lehullik a villádról, vagy becuppantás közben rád fröccsen a szósz. Ha ez paradicsomos spagettivel és fehér blúzban történik, annak a következményeire nem is merünk gondolni.

Salátalevelek

Nyugodtan nézz meg egy lánykát, amint próbálja a nagyobb darab salátaleveleket ügyesen villája hatalmába keríteni, aztán végre sikerül a szájába navigálni, és amikor azt hiszi, hogy ő győzött, akkor az öntet kibuggyan a szája szélén. Hát, nem a legfelemelőbb látvány. Te sem szeretnél így járni. A saláta nagyon kis visszafogott étel, de ha vigyázol a vonalaidra, az első randin akkor is válassz valami más, alacsonyabb kalóriás fogást. A natúr szelet, hal vagy csirkemell elfogyasztása egy kevés grillzöldséggel biztosan nem okoz nagy nehézséget.

Szokatlan fogások

Ne most kezdd el a tengeri herkentyűs tanfolyamot. Ha idáig nem a haléttermeket látogattad leginkább, akkor most semmilyen kagylót, csigát, rákot, békát ne rendelj. Az ügyetlenkedésedet megbánja a ruhád, te meg azt, ha a partnered egy “bocs, mindjárt jövök” kíséretében a mellékhelyiség ablakán menekül tova.

Túl fűszeres ételek

Egész nap nem megy le egy falat sem a torkodon, mert úgy izgulsz, mi lesz az esti randin, aztán betolsz egy thai tésztát, egy phot vagy egy rament. Nem biztos, hogy a legjobb választás! A spagettihez hasonlóan ezekben is hosszú tészta van. Erre még lehet, hogy tudsz ügyelni, de hirtelen bevitt, erős és intenzív fűszermennyiség könnyen hasgörcsöt okozhat. Ha nem akarsz idő előtt távozni a randiról, ne a keleti konyhát válaszd!

Hagymát hagymával

Nemcsak a fűszerek, a hagymafélék is benavigálnak a 22-es csapdájába. Hogyan közeledhetsz kellemetlen lehelettel a választottadhoz? Ne próbáld ki! Majd hétvégén a nagyi vagy édesanyád főztjével vigasztalódsz. Most inkább válassz hagymamentes fogásokat!

Röviditalok

Ne csak az ételekre, az italra is figyelj oda. Egy pohár borocska meghozza a jókedvet, sok pohár borocska viszont már nemcsak a nyelvedet, de a mozgásodat is megoldja. Ha röviditalból gurítod le ugyanezt a mennyiséget, akkor a beszédközpontod is túllazul. Ha pedig nem tudsz már értelmes mondatokat szerkeszteni, akkor kár volt a találkozóért.

Keresd meg most azt, akivel legszívesebben étterembe mennél!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!