Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 háztartási probléma, amire a só a megoldás

A só nemcsak a konyhában, hanem a takarításban és az egész háztartásban is a segítségedre lehet. Így használhatod a sót a legsokrétűbben!

Akár a vegyszermentes háztartás híve vagy, akár csak néhány konyhai praktikával szeretnéd egyszerűbbé tenni a mindennapjaidat, a következő tippeknek biztos, hogy hasznát veszed.

Teafoltra, kávéfoltra, borfoltra

Tea-, kávé, vagy borfolt ékesíti a terítőt, vagy éppen a szőnyegen, netán a ruhádon landolt az ital? Szórj annyi sót a foltokra, amennyit felszívnak, hagyd, hogy a só magába szívja a nedvességet, majd a ruhát, terítőt hideg vízzel öblítsd ki, a szőnyeget pedig porszívózd át.

Cipő szagtalanítására

Akár beázott a cipőd, vagy beleizzadt a lábad, sóval könnyedén szagtalaníthatod és kiszáríthatod a lábbelidet. Fogj két harisnyazoknit, töltsd meg őket sóval, majd tedd őket a cipődbe egy egész éjszakára. Reggelre magukba szívják a nedvességet és a kellemetlen szagokat is.

Dugulás ellen

A konyhai lefolyó dugulását megelőzheted, ha forró ecetes-sós oldatot öntesz a lefolyóba. Hagyd hatni 10 percet, majd nyisd meg a meleg vizet, és hagyd folyni 1-2 percig.

Leégett serpenyőbe

Ha nem akarod magad kímélni a hosszas serpenyő dörzsöléstől, de fél flakon mosogatószert sem szeretnél elhasználni, akkor a só lehet a megoldás. Szórj sót a serpenyőbe, dörzsöld át egy kicsit, hagyd állni, és mosd el a szokásos módon.

Égett sütő tisztítására

Odaégett a rakott rizs, vagy elszámoltad egy sütemény sütési idejét? Az égett szag nehezen szellőzik ki a lakásból, a sütőben pedig még tovább megmarad. Szórj 1-2 teáskanál sót és fahéjat a forró sütő aljára, majd ha kihűlt a sütő, dörzsöld át egy kefével.

Hűtő tisztítására

A hűtőszekrény tisztítására, és szagtalanítására használj sós vizes oldatot, ami nemcsak tisztít, hanem szagtalanít is. Ha a hűtőszag erősebb, a sóhoz keverj szódabikarbónát is.

Foltos vasalóra

Ha a vasaló talpán barnás foltok jelentek meg, akkor fogj egy fehér lapot, szórj rá sót, és menj rajta végig a forró vasalóval. Ezt egészen addig ismételd, amíg a vasaló alja tiszta nem lesz.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!