Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 jel, hogy haldoklik a mosogatógéped

Fura hangokat hallat, vagy éppen nem mossa tisztára az edényeket? Ezek a leggyakoribb problémák a mosogatógépekkel.

Tudjuk, hogy nem mindenki engedhet meg magának egy drága mosogatógépet, ami lehet, hogy nem is férne el a konyhában, viszont akinek van, az állítja, az életét is megváltoztatta. Rengeteg vizet, időt, és energiát tudsz vele spórolni, érdemes lehet összegyűjteni rá, aki már rutinos mosogatógépes, annak pedig elárulunk pár figyelmeztető jelet arra nézve, hogy bizony ideje odafigyelni a masinánkra, mert eljárhatott felette az idő. 

Nem záródik az ajtaja

Na igen, ha ezzel küzdesz, nem csoda, hogy nem használod a mosogatógépet, hiszen így elindítani sem tudod. A jó hír az, hogy ma már számos modellnek lehet cserélni az ajtaját, érdemes érdeklődni a forgalmazónál. Ha mégsem, akkor viszont sanszos, hogy csere a készülékre. 

Hidegek az elmosott edények

A mosogatógépben az is jó, hogy a mosatlant nagyon magas hőmérsékletű, forró vízzel mossa el, így egyben fertőtleníti is őket, amit puszta kézzel, még gumikesztyűben sem tudnál a gép helyett megcsinálni. Ha a program lejártakor az edények hidegek maradtak, az sajnos azt jelenti, hogy a fűtőberendezéssel van a gond, amit elég drága mulatság cserélni, ezért könnyen lehet, hogy megérett az idő a mosogatógép cseréjére. 

Nem tiszták a tányérok

Ez lehet attól, hogy eldugult a szűrő, érdemes forró, szappanos vízzel alaposan átöblíteni, illetve a mosogatógépet egy alapos tisztítással, speciális sóval átmosni. Probléma lehet még a nagyon kemény víz, illetve a sok, tányérokra ragadt ételmaradék.

Az üvegpoharak foltosak

Ennek okát szintén kereshetjük a kemény vízben, azt tudjuk tanácsolni, hogy az előző pontban leírt műveletet most is ismételd meg. 

six piled clear shot glasses

A gép alja megtelik vízzel

Sajnos elsőszámú jele annak, hogy a mosogatógéped ideje lejárt, ha a program végeztével a gép alja merő víz. A szűrő azért még most is megér egy csekkolást, hátha a dugulása okozza a problémát, és egy tisztítással az egész probléma megoldható. 

Rozsdásodik a gép külső része

A rozsda sem kívül, sem belül nem jelent sok jót, mert könnyen jelentheti, hogy valahol szivárog a víz, és vízszerelőt kell hívnod. Ez még mindig az egyszerűbb megoldás lesz, más esetben fel kell készülnöd a masina cseréjére.

Fura hangokat hallat a mosogatógéped

Ilyen esetben ellenőrizd, hogy a gépben nem csapódnak egymásnak a tányérok, edények, vagy éppen a gép falának. Ha nem ez a helyzet, akkor bizony a hiba a gép motorjában keresendő, ami viszont megintcsak drága alkatrész, így a gépcsere olcsóbb akciónak tűnhet.

Ezeket olvastad már?


via RD

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!