Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 természetes és filléres tápoldat, amellyel csak gyönyörű növényeid lehetnek!

Nem is gondolnánk, hogy növényeinket nem csak a boltban vásárolható tápoldatokkal, de megannyi olcsó és természetes anyaggal is varázsolhatjuk gyönyörűvé és egészségessé. 
A növényeid természetes tápoldatokkal is lehetnek egészségesek és csodaszépek! Pénztárcabarát és hatékony módszereket mutatunk a méregdrága, sokszor minimális eredményt hozó műtrágyákkal szemben! Próbáld ki, nem fogsz csalódni!
 
 

1. Vesd be a cukrot, de ne csak a kávédhoz! 

A szobanövények többsége szereti a cukrot, főként a kaktuszok. Érdemes egy kiskanál porcukorral megszórni a földjüket, majd utána megöntözni.

2. Gránátalma, mint természetes tápoldat

A gránátalma héját sem szabad egyszerre a szemetesbe hajítani. Áztasd be vízbe, hagyd állni egész este, és másnapra kész is az egészséges, természetes tápoldat.
 

3. Banánhéj, a vitaminbomba

A banánhéj magnéziumban, káliumban és foszforban gazdag, ezekre az anyagokra pedig nagy szükségük van a növényeknek! Szeleteld fel a banánhéjat apró darabokra, és ásd el a virágcserépben lévő földbe. Meglásd, a hatása nem marad el! 
 

4. Az aszpirin nemcsak nekünk, a növényeinknek is nagy segítség

Az aszpirin is tökéletes a növények számára. Oldd fel vízben, majd locsold meg a növények levelét. Ezzel a módszerrel elkerülheted, hogy megbetegedjenek a szobanövényeid! (Egy aszpirin egy liter vízhez elegendő).
 

5. Zselatin, nemcsak sütéshez

A zselatin igazi nitrogénforrás, amit a növényeink kiválóan tudnak hasznosítani. Egy csésze zselatint oldj fel egy csésze forró vízben, majd adj hozzá három csészényi hideg vizet. Havonta egyszer öntözd meg a növényeidet ezzel a keverékkel! 
 

6. Tejpor, a jolly joker

A tejpor gazdag kalciumban, így ültetés előtt érdemes a virágföldhöz keverni.
 

7. Gyufával a kártevők ellen

Gyakran előfordul, hogy a cserepes növényekkel szabad szemmel szinte nem is látható, apró kártevők végeznek. Ezt a problémát könnyen kiküszöbölheted gyufával, mert a gyufafejben található anyagok elűzik a bosszantó lakókat. A virágcserép szélétől öt centire szúrj a virágföldbe fejjel lefelé 2–3 gyufaszálat. Öntözd meg a virágokat, majd két nap múlva cseréld ki a gyufaszálakat.
 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!