Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

8 hétköznapi dolog, amit minden nap megtehetsz, hogy kevesebb szemetet termelj

A környezetvédelem otthon kezdődik. Egy-egy hétköznapi szokás megváltoztatásával is sokat tehetünk a Föld jövőjéért. Csokorba szedtük, min változtass.

Ne kérj szívószálat!

Egy szívószálat átlagosan 20 percig használunk, de 500 év, mire lebomlik. A legtöbb vendéglátóhelyen kérdés nélkül kerül az italodba. Szólj előre, hogy nem kéred, így máris tettél valami jót, neked pedig garantáltan nem fog hiányozni.

Válassz tölcséres fagyit!

Gyerekkorodban el sem tudtad képzelni a nyarakat tölcséres fagyi nélkül? Itt az idő, hogy papírpohár helyett most is inkább a ropogós ostya tetejére púpozva kérd a napi fagyi adagodat.

Vásárolj csomagolásmentes boltban!

Nemrég Újlipótvárosban nyílt meg a főváros első csomagolásmentes boltja. Innen saját üveg edénykéidben, vagy vászontáskákban veheted meg a hazai termelőktől származó portékákat. Ha nem készültél edényekkel, semmi gond, némi betétdíjért cserébe a boltban is beszerezheted ezeket, amiket már magaddal hozhatsz a következő vásárláskor.

Legyen saját vizes palackod!

A műanyag ásványvizes palackok jó alternatívája, ha beszerzel egy saját vizes palackot, amit mindig magaddal vihetsz, és csak után kell töltened.

Mindig legyen nálad egy vászonszatyor!

Kicsire össze tudod hajtani, kevés helyet foglal a táskádban – mi az? Hát persze, hogy egy vászonszatyor. Válassz egy kedvedre való mintájút és ragaszkodj hozzá, így nem érhet meglepetés bevásárláskor.

Hasznosítsd az üres befőttes üvegeket!

Ne dobd a szemétbe az üres befőttes üvegeket, hanem alaposan tisztítsd ki őket és találj nekik új funkciót. Tárolhatsz bennük lisztet, hüvelyeseket, tésztát, a kisebbekben fűszereket, vagy akár az ebédedet is. Máris rendezettebb lesz a konyhaszekrény és a kamra, ráadásul a molytámadásoktól is védve leszel.

Ételek, amiket befőttes üvegben is magaddal vihetsz:

Szerezz be környezetbarát kávés poharat!

Ha szereted magaddal vinni a kávédat, legyen egy sajátod! Lehet ez üvegből, műanyagból vagy akár bambuszból is, a lényeg, hogy papírpohár helyett ebbe kérd feketédet a kedvenc kávézódban. Kevesebb papírpohár, nagyobb boldogság!

Találj egy jó varrónőt!

Elszakadt a legjobb nadrágod? Lyukas a legcsinosabb pólód? Ne vegyél helyettük újat, inkább találj egy ügyes segítséget, aki helyrehozza a viseltes darabokat. Ha jó a kézügyességed, akár te is megpróbálkozhatsz a varrással. Ki tudja, lehet egy új hobbi is lesz belőle.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2018-04-05 13:18

Szinte hihetetlen, hogy amikor en voltam gyerek, minden igy mukodott. Nem kellett pontokba szedve ezt tanacsolni.