Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

8 hiba, amit ciki elkövetni takarításkor

Takarításkor bizony sok hülyeséget és hibát is elkövethetünk - ha gondolod, nézd át ezt a listát, tuti találsz hasznos tanácsot!

Ha úgy érzed, hogy takarításkor mindig jól jöhet egy-két könnyítő tanács, ne habozz elolvasni ezt a nyolcas listát – jobb, ha tudod, te is tévedhetsz...

...mert mindig van, amit el lehet rontani!

1. Túlpakolod a mosogatógépet

Ha túlzsúfolod, sose lesznek olyan tiszták az edények, mert nem ér el mindenhova a víz meg a mosószer. Hagyd picit szellősebbre a pakolást – ez nem jelent helypazarlást, csak hatékonyságot.

2. Egy FA vágódeszkát használsz mindenre

Különítsd el, mint a profik: legyen egy, amin zöldséget-gyümölcsöt vágsz csak, és egy másik, ami a húsoknak van. A kettőt nem jó vegyíteni, mert a fa vágódeszkák elmosogatása sem a legegyszerűbb.

Így tisztítsd:

5 hatékony trükk, amivel tisztán tarthatod a fa vágódeszkádat

3. Elfelejted a legtöbbet fogdosott tárgyakat

Ajtókilincsek, fogantyúk, csapok – ezek azok, amiket a legtöbbet fogunk meg (koszos) kézzel, majd visszük át egymásra és a környező tárgyakra a kórokozókat. Figyelem, a WC-kilincs és lehúzó kiemelt figyelmet érdemel!

4. A kávéfőzőt elhanyagolod

Mindennapi barátod, ébresztőd, megmentőd nem csak azt érdemli, hogy újratöltsd vízzel, ha kifogyott. Minél sűrűbben, akár pár naponta mosd el minden alkatrészét, mert hajlamos a bepenészedésre. A kávéd is finomabb lesz így!

5. Tollseprűt használsz

 

A századelőn lehet, hogy jól mutatott a cselédlányok kezében, és hasznosnak is tűnt, de mára joggal felváltották a mikroszálas (nedves) törlőkendők. A tollseprű csupán egyikről a másik bútorra paterolja a porszemeket.

6. Ugyanazt a rongyot használod

A WC-deszkát és a hálószoba dohányzóasztalát is ugyanazzal törölgeted tisztára? Legyen pár külön rongyod – egy sima portörlő a bútorfelületekre, egy vizesblokkos (csap, kád, stb.), és egy a WC-hez külön.

7. Nedvesen tartod a WC-keféd

Tudjuk, az ember kisujjal szeret csak hozzáérni, de ha mindig visszaejted használat után a nedves tartályába, eléggé pokoli folyamatokat indítasz el. Hagyd keresztbe téve a felhajtott fajanszon lecsöpögni, vagy vegyél olyat, aminek a tartója nem zárt, és a kefe ki tud száradni.

8. A mosogatószivacsod sok hónapos

1-2 hetente illik cserélni, mégis mindent azzal mosogatsz + letörölgetsz vele mindent – ma már környezettudatos luffaszivaccsal is helyettesítheted a műanyagot!

 

Ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!