Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

8 kedvenc savanyúságreceptünk

Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!

Az ecetes uborka a legnagyobb kedvenc, ehhez nem fér semmi kétség, de a kamrapolcot rengeteg más egyéb savanyúsággal is megpakolhatjuk. Bármilyen zöldséget, gyümölcsöt tegyünk is el, minden esetben gondosan ügyeljünk a befőttes üvegek vagy a hordó fertőtlenítésére. Az alapanyagokat alaposan mossuk meg, mert senki sem szeretné, hogy a nagy gonddal készített savanyúság kárba vesszen! A módszerek és az ízesítés igen változatos lehet, nincsen egyetlen „bevált” recept, így bátran kísérletezzünk akár egy-egy új fűszerrel vagy eljárással.

Címlapkép: Flickr by DurhamDundee

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nana43
nana43 Fri, 2015-08-28 12:18

Ma 400 Ft-ért vettem 1 kg kisebb méretű vöröshagymát - nem gyöngyhagymát. Minden drága, de gondolj bele, hogy a bolti - éppen a nyersanyagárak miatt - mennyibe fog kerülni? Az íze pedig nem hasonlítható a háziéhoz. Túl vagy a "kirohanáson", tegyél el a család örömére! (Bocsánat, hogy kontráztam!) :)

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Sun, 2014-08-31 09:48

Nagyon jó receptek savanyúság eltevésekre...
-DE, -bsszus, bocs.: -vidéki nagyvárosi friss, piaci árak: karfiol 400Ft/kg!!!, -"berakni való uborka" már, alig ="aranyáron", a "kovászosnak való" is 260-280Ft/kg, stb...
---az uborkát még értem, de a karfiol pl., ilyenkor, ennyiért???
-Elnézést, csak "füstölgök", mint városlakó...
-Igaz, maradt még sok recept "megfizethető alapanyagokkal" is, köszi, és elnézést a "kirohanásért"...