Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

844 519 Ft - ennyit is lehet keresni az Aldiban, lerántották a leplet a bérekről

A pénztárosok és a boltvezetők is elég jól keresnek a német diszkontáruháznál.

Miután a Lidl jelentős bérfejlesztést hajtott végre az év elején, az Aldi is emelte a tétet. Közzétették az egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét. Az Aldi adott pozícióra megyétől, régiótól függetlenül ugyanazt a bért adja, kivételt csak a nagy forgalmú, kiemelt üzletek jelentenek, ahol többet kapnak a dolgozók – írja az Index.

De nézzük, mennyit keresnek az Aldi dolgozói:

  • A bolti eladók és a raktárosok kezdő bére bruttó 272 269 forint, ha heti 40 órában dolgoznak. Ehhez jön a cafeteria nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvány, így a bruttó járandóság a cafeteria elemekkel kiegészítve elérheti a havi 292 319 forintot.
  • Tíz év után az eladók és raktárosok havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forint kiegészítve a cafeteria elemekkel. Budapesten és környékén ehhez még hozzájön a BKV bérlet.
  • A kiemelt üzletekben a kezdő pénztárosok bruttó 322 319 forintot, a tíz éve ott dolgozók bruttó 417 519 forintot kereshetnek.
  • A legtöbbet a boltvezetők keresnek, bruttó járandóságuk cafeteriával együtt bruttó 517 119 forintnál kezdődik, a kiemelt boltokban pedig elérheti a bruttó 844 519 forintot.

Bár az Aldi bruttó összegeket adott meg, azért nagyjából ki lehet számolni, hogy ha valakinek nincs gyereke, és nem részesül adókedvezményekben, akkor boltvezetőként maximum nettó 560 ezer forint, eladóként pedig minimum nettó 180 ezer forint körül kereshet egy hónapban.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!