Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

9 retró édesség, ami tuti, hogy benne volt a mikulászsákodban a '90-es években

Jön a Télapó, és rendes magyarokként elkezdtünk nosztalgiázni, gyerekkorunkban miket is gyömöszölt a piros mikulászsákba a narancson és mogyorón kívül.

Ha a '80-as, '90-es évek Télapójára gondolunk, és arra, miket is dugott a csizmánkba, csokik tömkelege ugrik be, és természetesen a kicsit mindig csalódást keltő kóbor zselés szaloncukrok, a földimogyoró-darabok és 1-1 mandarin belerejtve a zsákba. A hangsúly, akárhogy szépítjük, mindig azon volt, milyen édességet hoz a Mikulás – emlékszem, volt, hogy átvittem a barátnőmhöz a csomagjaimat, hogy ezzel villogjak. Mert abban az évben épp rengeteg csokit „tojt” a Mikulás. Na de mik is ezek? Összeszedtünk pár klasszikust:

Mogyorókrém 

„Kismókusok kenyérre is kenhetik, nagymókusok sütemény be is tölthetik” - azaz a korabeli Nutella, amiből sokszor került a mikulászsákba, és jól el is fért, mivel igen picike. Nézzétek meg a kedves reklámját itt.

Piros mogyorós

A mogyoró és csoki vonalán maradva nem maradhatott ki a zsákból a Piros mogyorós csoki sem. Tele egész mogyikkal igazi kuriózum volt, ízélményben talán még egy Milkát is vert.


Stollwerck csokik

Ezek olcsóbb megoldások voltak, de mindig örültünk nekik – több íz, több lehetőség, mi leginkább a Harlequinért rajongtunk.

YES szelet

Jézusom, hangosan sikítottam fel, mikor megláttam ezt a csokit – ez tulajdonképpen egy tortaszelet volt egy kartonpapíron szervírozva, irtó puha volt és krémes. Jaj, de kár, hogy megszűntél!

Lila Pause

Lila pause!!! Mindegyikben volt néhány roppanós crispygolyó, ami egészen újszerű élmény nyújtott akkoriban. Hjaj, de kár, hogy nincs már!


Chokito

A ronda és finom csoki is nagy szívfájdalmunk, hiszen eltűnt a polcokról. A metálos-motoros-aerobicos-mackós férfi pedig örök élményünk maradt a reklámból.

 

Nussknacker

Tudjuk, van, ahol még kapható, de legtöbbünknek szerintem első blikkre inkább a régi időket idézi. Hatalmas mogyorószemek, a gyenge fogsorúak ellensége!

Macskanyelv, Francia Drazsé, Zizi, Boci, Téli fagyi

Őrület – dianás cukor, amitől, ha többet gyors egymás utánban fogyasztottunk párat, simán be tudtunk csípni, macskanyelv, a nagymamák kedvence, és a váras csokik, amiket a történelemőrült gyerekek gyűjtöttek.

Kinder-tojás

A Kinder-tojás minden alkalommal jollyjoker volt ünnepekkor, de természetesen akkor örültünk neki leginkább, ha nem összerakós játék volt benne, hanem egybefigura, mondjuk egy happy hippo! 

Mikulászsákok

És a végén ejtsünk pár szót a zacskókról is, amibe a csokik kerültek. Máig hallom a zörgésüket! Anyukám mindig cérnával kötözte össze, és rákötött néhány szaloncukrot dísznek. Vajkaramellásat.

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!